avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Buna ziua,
Se mai poate face ceva pentru retrocedarea unui teren luat de comunisti?
Cel mai recent răspuns: adrian_praiu , utilizator 13:31, 29 Februarie 2012
Termenele în care trebuia solicitată reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor speciale au expirat de mult.

Puteţi încerca pe calea dreptului comun, dar este foarte greu să evaluăm şansele de reuşită.
Stimat domn,

Așa cum și colegul meu, încercați pe calea dreptului comun, nu pe Legea 10, care nu se mai poate accesa cu noi cereri.

În acest sens, mai există anumite posibilități de despăgubire, în funcție de caz.

Astfel, Legea 221/2009, lege în care au fost scoase despăgubirile morale ca neconstituționale, mai poate constitui temei de drept pentru despăgubiri materiale, în cazul în care s-au dispus, de exemplu, măsuri complementare precum confiscarea averii, în procese penale, de represiune comunistă.

Este, însă, necesară analizarea concretă a speței dvs.

Cu stimă.

Buna ziua,
Parintii au avut casa in Brasov care a fost demolata pe vremea comunistilor. S-au primit bani pe casa dar nu pe pamant. Se mai poate cere pamantul sau bani pe pamant avand in vedere ca e in centrul Brasovului ( 300 m patrati)? Cand s-a demolat s-a spus ca acolo se va construi Centrul Civic al orasului ( avem hartia trimisa ca motivatie la demolare ). Acu e teren gol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri dupa comunisti miticasu miticasu Buna, bunicului meu i sa luat de catre comunisti, mai multe imobile (Crâșma cu bowling, atelier de potcovit caii, crama ..... ) si le-au demolat in locul ... (vezi toată discuția)
despagubire retrocedarii Dragnea Ioan Dragnea Ioan Bunicii mei au detinut un teren si o moara. Moara a fost demolata prin anii 80. Am solicitat PRIN 1990 repunerea in drepturi a mostenitorilor si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)