avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita si prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita si prescriptie

Pentru o sentinta penala care se refera la despagubiri civile,de cand incepe sa curga termenul prescriptiei cererii de executare silita:de cand a devenit definitiva,definitiva si irevocabila sau de cand a fost investita cu titlu executoriu?
O hotarare de genul acesta-care a fost judecata inclusiv de ICCJ,de Curtea de Apel si de Tribunal-cand a devenit definitiva si cand definitiva si irevocabila?
Le-am facut ...varza!Scuzata fie-mi exprimarea!
Va multumesc!
Pe latura civila termenul de prescriptie a executarii silite curge de la data deschiderii dreptului la executare adica data ramanerii definitive si executorii a sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Executare silita margit margit In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva ... (vezi toată discuția)