avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la politie

Buna seara..In cazul in care am primit citatia de a ma prezenta la Parchet in calitate de invinuit si nu ma pot prezenta,o poate face avocatul meu in prima faza sau de poate amana cumva termenul tocmai pentru a ma putea prezenta?
:O
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 18:39, 28 Decembrie 2011
Se amana pentru imposibilitate de prezentare sau lipsa de aparare .
Va multumesc pentru raspuns...Trebuie adus la cunostiinta vreunui organ faptul ca respectiva persoana nu se poate prezenta sau din oficiu se amana termenul?
Da,partile nu sunt obligate sa stea personal in proces, ele pot fi reprezentate pe tot parcursul procesului atat in fata primei instante cat si in caile de atac.
Tb. sa formulezi o cerere de amanare pentru ca nu te poti prezenta, prin care arati ca in data procesului nu te poti prezenta din motivul................; sau poti cere amanarea cauzei in vederea angajarii unui aparator ( dar in cazul in care este primul termen la care ceri acest lucru).


Avocatul dvs , poate depune la dosar o cerere semnata de dvs pentru imposibilitatede prezentare , numai ca trebuie sa aratati si sa dovediti care este motivul care va impiedica sa nu fiti prezenta

Alte discuții în legătură

Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)
Complicitate la inselaciune Mimi85 Mimi85 Am si eu o nelamurire. Va dau un exemplu concret in care sunt implicata: 2 persoane ajuta 10 indivizi sa obtina credite bancare prin inmanarea de acte false , ... (vezi toată discuția)
Infractiune fara vinovatie Bencipici Bencipici Art. 16 Noul Cod de Procedură Penală Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale Acţiunea penală Categorie: Noul Cod ... (vezi toată discuția)