avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul legal de a intra in somaj si de a beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul legal de a intra in somaj si de a beneficia de indemnizatie?

Pe 6 oct urma sa reincep serviciul,dupa perioada postnatala de 2ani.
Am fost sa ma interesez de data la care urma sa ma duc acolo si mi s-a spus ca postul meu s-a desfiintat,dar ma pot intoarce pe un post de muncitor necalificat .
Vreau sa refuz dar nu stiu daca am dreptul si daca vor vrea sa ma bage in somaj? ...astfel sa pot beneficia de indemnizatia de somaj pana imi voi gasi un nou loc de munca. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: roxaalexie , utilizator 22:56, 28 Septembrie 2011
Concedierea individuala,pe motivul restructurarii postului dvs.nu implica obligatia angajatorului de a va redistribui pe un alt post si implicit a dvs. de a accepta.
Veti executa perioada legala de preaviz stipulata in contractul individual de munca in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana dvs,dupa care raporturile de munca va vor inceta cf.art 65(1) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti indeplinita si conditia stagiului de cotizare la somaj,de minim 12 luni in ultimile 24 de luni,in cazul dvs. se va lua in calculul celor12 luni stagiul realizat inainte de suspendare,cumulat cu perioada de preaviz de dupa revenirea in activitate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
1. - Indemnizatia pentru CCC o primiti pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Cu ziua imediat urmatoare trebuie sa va reluati activitatea in baza aceluiasi CIM care a fost suspendat pe perioada CCC.

2. Nu sunteti obligata sa acceptati locul de munca propus de angajator.

3. Sa nu demisionati si sa nu faceti cerere de incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor pentru ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.

4. Daca locul de munca inscris in CIM a fost desfiintat atunci angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

5. Daca angajatorul va face probleme in legatura cu incetarea CIM sesizati ITM.
va multumesc din suflet pentru raspuns. multumesc de 1000 de ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizarie somaj Aurora79 Aurora79 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu sunt in concediul de crestere al copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani si din pacate, la firma la care ... (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)