avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre programul Prima Casa 4
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre programul Prima Casa 4

Buna ziua.
As dori va rog,sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1-Se poate vinde la momentul actual un imobil fara a fi necesar certificatul de eficienta energetica?(in cazul incheierii tranzactiei cu plata cash )
2-La incheierea actului de vanzare-cumparare a unui imobil achizitionat prin programul Prima Casa 4 clientul beneficiaza de vreo reducere la biroul notarial?
3-Daca dupa incheierea precontractului de vanzare cumparare si achitarea avansului de min 5% catre vanzator,cumparatorului nu i se aproba dosarul de creditare de catre Fondul National de Garantare(acesta fiind singurul motiv pentru care tranzactia nu s-a mai incheiat)mai poate cumparatorul sa-si recupereze avansul de la proprietar?
Va multumesc.
Cu stima,
Gabriel PODARU
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:42, 28 Septembrie 2011
1. Da, daca cumparatorul este de acord si notarul nu se opune. Nu in cadrul Programului prima casa;
2.Daca stiti sa negociati cu notarul, da, totul depinde de cumparator;
3.Da, poate, dovedind ca nu are nicio vina .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare notar marinica71 marinica71 doresc sa achizitionez o casa si as dori sa stiu pasii care trebuiesc urmati la notar.in calitate de cumparator ce acte imi trebuiesc?cand platesc pentru ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)