avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul an de iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul an de iesire la pensie

Sunt nascuta in 21.05.1958.Poate sa-mi spuna cineva in ce an as putea sa ies la pensie anticipat? Dar la termen?Mentionez ca lucrez din 01.04.1982 fara intrerupere.:-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:43, 29 Septembrie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 1 luna (dvs. aveti pana acum un stagiu de citizare de 29 de ani si 5 luni) iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani

2. Puteti solicita pensie de limita de varsta in luna mai 2019.

3. Puteti solicita pensie anticipata partiala la varsta de 56 de ani si 1 luna, adica in luna mai 2014, daca veti avea pana atunci un stagiu de cotizare de 31 de ani si 1 luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata clava clava Sunt nascuta in februarie 1958. Am 34 ani vechime. Pot iesi anticipat la 57 ani cu vechime 37 ani?/ (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua! As dori sa stiu daca o femeie nascuta la data de 10.04.1958 cu 27 ani vechime poate iesi la pensie anticipat in conditiile in care poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata mihailaelena mihailaelena sunt nascuta in anul 1958 luna ianuarie .Cind pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?Amvechimea in munca neitrerupta de 31 ani. (vezi toată discuția)