avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand trebuie sa ma intorc la munca din Concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand trebuie sa ma intorc la munca din Concediu Crestere copil?

Buna ziua, am nascut pe data de 20 ianuarie 2011. Am ales sa stau acasa 1 an cu bebe. Cand trebuie sa ma intorc la munca astfel incat sa beneficiez de suplimentul de insertie de 500 ron? Din cate am inteles din lege, trebuie sa ma intorc inainte de a implini bebe 1 an si, sa realizez venituri din salariu. Eu nu am priceput. Va rog mult sa ma lamuriti, as vrea sa stau cat mai mult cu bebe, sa ma intorc exact cd trebuie ca sa pot beneficia de cei 500 ron. Si cei de la resurse umane, inca nu stiu.
In ce data spuneti ca trebuie sa fiu prezenta la munca?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:41, 28 Septembrie 2011
OUG 111/08.12.2010 reglementeaza acest aspect si face urmatoarele precizari: persoanele aflate in concediu pt crestere copil in varsta de pana la 1 an, dacă obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an (practic daca isi reiau activitatea), au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani. Asadar, cel mai probabil revenirea la lucru se poate face oricand inainte de implinirea unui an de catre copil, inclusiv cu cateva zile inainte. Cel mai bine ar fi sa sunati la Primaria de care apartineti si unde v-ati depus dosarul si cu siguranta o sa aflati raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - indemnizatia pentru cresterea copilului - prima de 500 ron ioana_d ioana_d Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea : prima de insertie (cea de intoarcere la munca = 500 ron) se da direct fara a beneficia de nici ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie house_ginger house_ginger buna seara ! cu cat timp inainte de a implini bebe un an trebuie sa ma intorc la servici pt a primi indemnizatia de 500 lei ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vgeorge vgeorge buna ziua . daca optez pentru ccc 2 ani si pana implineste copilul 1 an ma intorc la servici , beneficiez de 500 ron lunar pe langa salar (si ce perioada)? ... (vezi toată discuția)