avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU CRESTERE COPIL

buna ziua . daca optez pentru ccc 2 ani si pana implineste copilul 1 an ma intorc la servici , beneficiez de 500 ron lunar pe langa salar (si ce perioada)? baza legala. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vgeorge , utilizator 12:39, 15 Octombrie 2011
Art. 7 din OUG nr.111/2010 :
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. .....

art.2 alin.1 lit.a re refera la concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an .....
deci daca ma intorc la serviciu in primul an beneficiez de cei 500 ron pana copilul implineste 2 ani.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent indemnizatie copil barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Intrebarea mea este : daca optez pentru indemnizatie crestere copil doar 1 an de zile si revin la servici mai devreme de a implinii copilul 1 ... (vezi toată discuția)
Stimulentul primit de la stat dccad dccad va rog sa imi spuneti daca optez pentru Concediul de crestere a copilului pt 1 an dupa care ma intorc la servici, primesc stimulentul de la stat pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nascut prematur 2011 loredanastiuca loredanastiuca Buna ziua, Am nascut cu 3 luni inainte de termen, si as dori sa stiu urmatoarele - daca optez pt 1 an de concediu de crestere copil, acesta va inceta ... (vezi toată discuția)