avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

In octombrie fac un an de zile de cand m-am angajat la o societate comerciala. Pana in prezent nu mi-am luat nici o zi libera, iar acum, cand vreau sa imi iau si eu concediu, cei de la conducere imi spun ca nu vor putea sa imi dea decat o saptamana din cele 20 de zile lucratoare permise prin lege. Ce pot face in aceasta situatie?
In luna decembrie a anului trecut trebuia intocmita planificarea concediilor pentru anul urmator. Sunt exceptii cand aceasta nu poate fi respectata din motive obiective, comenzi mari, volum mare de lucru etc. Cererea de concediu trebuie sa fie aprobata de angajator. Codul muncii spune ca se poate lua fractionat concediul dar cel putin o fractiune trebuie sa fie de minim 10 zile neintrerupte. Daca nu reusiti sa va efectuati complet concediul in anul acesta, zilele restante se reporteaza in anul urmator. Sper sa va rezolvati problemele, trebuie doar sa existe intelegere de ambele parti.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planificare concediu de odihna lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O societate stabileste impreuna cu angajatii sai, in luna februarie a.c., concediul de ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna lungus lungus este corect ca planificarea concediului de oihna sa se faca si in mai multe etape?fiecare salalriat are de luat cate 21 zile in 2013. pot face o etapa de 10 si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o întrebare legată de planificarea concediilor ... Carmen_1982 Carmen_1982 Buna seara, Am o întrebare legată de planificarea concediilor de odihna pe anul 2024: până anul acesta programarea s-a făcut individual, dar pt anul ... (vezi toată discuția)