avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pensie pentru vechimea in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pensie pentru vechimea in munca

In perioada 07.10.2005-01.09.2008 am lucrat la o firma de imobiliare part/time 2 ore din care rezulta cca. 9 luni,pot plati eu pentru diferenta de impozit de 6 ore pentru aceasta prioada ,unde si cum? Va multumesc anticipat ! Mentionez ca sunt administrator la aceasta firma si in prezent dar nu mai are activitate si am studii superioare. S. V.
Cel mai recent răspuns: savuvirgil , utilizator 09:11, 14 Octombrie 2011
Iudo:

1. - Faceti o confuzie mare! Induceti in eroare pe useri!
- Nu exista procese castigate pe Legea 263/2010 in speta spusa de dvs.
- Au fost procese castigate pe Legea 19/2000 unde anexa din lege nu coincidea cu cea din Normele de aplicare.

2. Legea 263/2010 spune:
Art. 65
(1) Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.
...
3. Persoana care a intrebat era nascuta in martie1950 si conform Anexei 5 din lege varsta standard de pensionare este de 65 de ani.

4. In septembrie 2011 varsta standard de pensionare de 64 de ani si 2 luni este pentru barbatii nascuti in iulie 1947.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Intr-adevar era vorba de L19 dar in cazul discutat nu e vorba de pensie anticipata. Daca se aplica reducerea de grupa asta nu inseamna anticipat ci tot standard adica va iesi la limita de varsta.
ludo:

1. Eu nu am spus ca reducerea varstei standard de pensionare datorita lucrului in grupele de munca = pensie anticipata.
2. Userul a solicitat variante si i le-am dat: pensie la limita de varsta si pensie anticipata partiala (nu am pomenit nimic de pensie anticipata).
3. Apreciez cunostintele dvs. in domeniu dar exprimarea naste confuzii.
4. Pe viitor cititi cu mai multa atentie atat mesajele user-ului cat si raspunsurile date de mine.
tudorvaleriu a scris:

1. In primul rand ca nu puteti plati retroactiv contributiile ci numai de la data la care incheiati contractul de asigurari sociale cu Casa de Pensii.

2. - In al doilea rand stagiul de cotizare pentru pensie nu depinde de numarul de ore lucrate pe zi ci de venitul avut, pentru care ati platit contributia.
- Mai clar spus, chiar daca ati lucrat cu 2 ore pe zi stagiul de cotizare este acelasi cu al unei persoane care a lucrat 8 ore pe zi.

Buna seara ,
am o nedumerire: sa inteleg ca daca in afara de cele 8 ore lucrate la un job ai mai lucrat part time/ 2 ore la alte doua firme se cumuleaza stagiul de cotizare ,rezultand astfel 3 luni in loc de 1 luna la stagiul de cotizare ?
Multumesc anticipat
Nu! Se considera tot o luna de zile de stagiu de cotizare numai ca numarul de puncte va fi mai mare deoarece se cumuleaza toate veniturile si deci si cuantumul pensiei va fi mai mare.

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata dinua dinua Buna ziua, as dori sa va intreb cand un barbat , nascut in iunie 1957 , cu vechime in munca de 36 ani , dintre care 21 ani grupa a doua , cand poate iesi la ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)