avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza tehnica partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza tehnica partaj judiciar

Buna ziua
Va rog frumos, daca se poate,sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.In cazul unui partaj judiciar expertul nu depune lucrarea nici la al treilea termen.
Nici in data de 1.06., 12.07. si 26.09.La al treilea termen este amendat de judecator cu 300 lei.
Ce se poate intampla la urmatorul termen?Poate sa nu-l depuna?Putem cere numirea unui altexpert?
Este vorba de un proces in care banuim ca se incearca tergiversarea lui deoarece sunt implicati doi batrani de 84 de ani bolnavi de Parkinson.
Cel mai recent răspuns: irinaplesa , utilizator 15:52, 28 Septembrie 2011
se poate sa nu-l depuna, urmand ca instanta sa numeasca un alt expert...si acordarea unui alt termen de judecata.
impotriva expertului care nu si-a indeplinit obligatia de a depune expertiza in termen, veti putea formula o actiune in pretentii pentru faptul ca din vina lui exclusiva s-a tergiversat litigiul, cauzand partilor o vatamare in dreptul lor de a-si rezolva litigiul in fata instantei in termen rezonabil. Conform Ordonantei de Guvern nr.2 din 2000: "Art. 34. - Neefectuarea expertizei tehnice datorită unor cauze imputabile sau efectuarea acesteia cu nerespectarea dispoziţiilor legale atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală a expertului tehnic judiciar ori a expertului tehnic extrajudiciar vinovat.

Art. 35. - (1) Experţilor tehnici judiciari vinovaţi de abateri comise în exercitarea activităţii de expert li se pot aplica de către Biroul central pentru expertize tehnice judiciare, în raport cu gravitatea abaterii săvârşite, următoarele sancţiuni disciplinare:

a) avertisment scris;
b) suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice judiciare pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an;
c) retragerea calităţii de expert tehnic judiciar
."
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
F.V. Strauß, Consilier juridic
va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine participa la contraexpertiza craciun jean craciun jean Pe timpul expertizei topografice judiciare, cel cu care sunt in litigiu a adus persoane care au cautat sa influenteze expertul in sensul dorit de el. Nu a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu expertul tehnic alex_cernea alex_cernea buna ziua!am si eu o nelamurire si mi ar prinde bine un sfat.concret am un proces pe rol care are nevoie de expertiza tehnica .expertul a fost numit,taxa am ... (vezi toată discuția)