avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pãstrea postului dupã CCC ºi apoi 1 an CFP ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pãstrea postului dupã CCC ºi apoi 1 an CFP (concediu fãrã plata)

Dacă o angajată a optat potrivit OG 111/2010 pentru 1 an suspendarea contractului de muncă şi doreşte apoi să beneficieze de 1 an concediu fără plata, angajatorul este obligat să îi păstreze locul de muncă şi să o primească pe acelaşi post după 1 an?
potrivit OG 111/2010 privind concediu şi indemnizaţia pentru creşterea copilului
Art. 6 - (1) După împlinirea de către copil a vârstei de un an, cu excepţia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fără plată pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se depune şi se înregistrează la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de naştere al copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 1 Octombrie 2011
1. Pe perioada CFP este suspendat CIM adica dvs. sunteti tot salariata unitatii dar nu prestati munca si nu primiti salariu.

2. Pe aceasta perioada pe postul dvs. poate fi angajata alta persoana pe perioada determinata pana la revenirea dvs. din CFP.

3. La revenire angajatorul trebuie sa respecte clauzele din CIM: functia, salariul,zilele de CO etc.

4. - Dar angajatorul nu are obligatia sa pastreze postul.
- Daca se desfiinteaza postul inainte sau dupa revenirea dvs. din CFP va concediaza cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului).

5. Pe perioada acestui CFP sunteti asigurata la sanatate contributia fiind platita de Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil guiualina guiualina Bunza ziua! Sunt in concediu de crestere copil pe perioada de 1 an, pana la 10.06.2012. Doresc sa solicit concediu fara plata indemnizatiei de crestere copil ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 - sotia la munca, eu in cfp, copil pana in 2 ani, se poate? roland81 roland81 Buna ziua, Vis-a-vis de prevederile OUG 111/2010 - art 6 (vezi mai jos), am urmatoarea intrebare: In conditiile in care sotia mea a optat pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cum am pierdut stimulentul de insertie! goegbv goegbv Copilul meu s-a nascut pe 30 mai 2011, pana pe 22 aug 2011 a fost sotia in concediu post natal, iar cu data de 23 aug 2011 am intrat eu in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)