avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atac-contract-de-vanzare-cumparare-cu-drept-de-habitatie-viagera

Buna ziua,acum doi ani am cumparat o casa,(eu sunt proprietar),la insistentele mamei am pus bunica cu habitatie viagera fara sa imi dau seama ce inseamna.Acum bunica nu mai primeste pe nimeni in casa,a construit un gard,a schimbat yala la poarta si spune si plus de asta nu ne lasa (pe mine si pe parintii mei sa construim nimic),va rog sa imi spuneti ce as putea face in acest caz?se poate da jos acel drept?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:11, 28 Septembrie 2011
sau dc as putea cel putin face o procura notariala prin care sa le fac si parintiilor mei habitatie viagera si uzufruct pe aceea locuinta
Nu puteti crea un alt drept de habitatie viagera pentru parinti fara acordul bunicii. Ea fiind titulara dreptului de abitatie viagera in acest moment. Dreptul de abitatie viagera este real, personal, inalienabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie mihaioro mihaioro Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in baza clauzei de habitatie viagera. teachlib48 teachlib48 In anul 2002 am cumparat pentru fiica mea un apartament si in contractul de vanzare cumparare am pus clauza de habitatie viagera. Intre timp, fiica mea s-a ... (vezi toată discuția)
Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)