Buna ziua.
In instanta are loc o succesiune dupa bunica mea. Eu detin testament lasat de ea. In urma procesului mostenirea bunicii s-a impartit intre intre opt parti: eu ca mostenitoare testamentara si alte cote, celor 7 fii ai ei. Decizia deinitiva si irevocabila din procesul anterior nu a fost trimisa spre executare.
Dupa decizia definitiva si irevocabila, unul dintre acesti fii ai bunicii mele decedeaza, iar el nu are copii mostenitori si nici sotie mostenitoare. In acest caz mostenitorii devin nepotii (printre care si eu)?
El a mostenit din procesul anterior ,dupa mama lui,sulta de la unul din frati, si o parte destul de mica de teren.
Cum si unde trebuie deschisa succesiunea pentru acest unchi avand in vedere ca nu cunosc unde si care sunt toti verii mei (toti nepotii lui)? Cine este indreptatit sa deschida aceasta succesiune?
In ultimii ani inaintea decesului, unchiul meu fiind bolnav , a trait cu o femeie dar fara acte legale. Consider ca aceasta femeie este indreptatita sa primeasca sultele de la frati,care ii reveneau lui din procesul care se incheiase. El neapucand sa depuna actele pentru executare, deoarece ea departe si bolnav,cum pot face ca aceasta femeie sa primeasca legal banii ce ii reveneau lui sulta de la unul din frati, avand in vedere ca acel frate ce trebuia sa i-o plateasca este de rea credinta? Ma gandesc sa fac acest lucru cu gandul ca acesti bani ar putea ajuta pentru o parte din pomenile lui ulterioare. Sau daca acest unchi al meu a decedat , celalalt frate al lui este exonerat de plata datoriilor fata de el? Va multumesc.
la mostenirea unchiului vin fratii dansului care sunt in viata iar cei care sunt predecedati si au copii , vin nepotii prin reprezentare. Concubina din pacate nu are niciun drept. Poate avea un drept de creanta pentru cheltuieli facute in timpul cat au stat impreuna pentru casa, gospadarie sau pentru cheltuielile de inmormantare.
Cat priveste datoriile pe care le avea fratele catre defunct acestea intra in patromniul defunctului si vor fi partial stinse prin confuziune.
Asa cum a spus si colega de mai sus, mostenirea unchiului va reveni fratilor sai in parti egale. Concubina nu are nici un drept legal asupra mostenirii inafara de un posibil drept de creanta dar greu cred ca va putea sa le obtina.
Ar fi de preferat sa ajungeti la instanta.
Mai intai va trebui sa treceti pe la notar.
Mai inainte de a ajunge la notar ar fi recomandabil sa mergeti sa consultati un avocat pentru a intelege toate aspectele.
Daca nu stiti cum sa procedati sau incepeti aiurea lucrurile pot deveni teribil de complicata.
Oricare mostenitor poate deschide proces.