avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Important! Va rog mult, un sfat urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Important! Va rog mult, un sfat urgent

Reclamantul a renuntat la cateva capete de cerere, dupa ani de judecata si dovezi, iar instanta s-a pronuntat cu privire la celelalte capete.
Daca nu am spus pe loc ca nu sunt de acord cu renuntarea si ca vreau sa se judece, (pentru ca nu eram in sala), iar avocatul meu nu a protestat la renuntarea reclamantului , mai pot face ceva? Vreau sa se judece tot. Pot cere direct in apel sa se judece toate capetele? Daca suntem 2 parati iar avocatul a reprezentat doar pe 1, macar celalalt poate face apelul legat de judecarea capetelor la care reclamantul a renuntat? Am aflat cu uimire cu ocazia aceleiasi incheieri ca "ia act de renuntarea reclamantului la capetele x si y ..." si apoi se pronunta la celelalte.
E foarte important sa stiu ce fac, va rog mult sfatuiti-ma. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: just_me_12345 , utilizator 23:47, 28 Septembrie 2011
Este dreptul reclamantului sa renunte la cerere sau la unul ori unele capete de cerere, paratul nu se poate opune din pacate.
Asa cum a aratat si colegul meu anterior ,reclamantul are posibilitatea sa renunte la judecata ,ocazia cu care instanta este dezinvestita de solutionarea cererii respective.Este aplicatia principiului disponibilitatii partii,principiu care guverneaza aceasta materie.
Multumesc!
246 cpc " ...... Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti. "
Invoirea mea nu s-a dat. Daca avocatul nu a protestat (oricum eu nu am avut habar ca ei renunta; daca stiam spuneam ca nu sunt de acord), eu mai pot protesta acum, dupa decizia instantei? Tine de interpretarea fiecaruia, sau poate mai cunoaste cineva cazuri asemanatoare? Nu vreau sa atac hotararea, ci doar sa cer pronuntarea la capetele la care ei au renuntat dar eu nu vreau sa se renunte.
SI mai important: reclamantul ma poate chema din nou in judecata pentru aceleasi cereri la care a renuntat, cu alta ocazie? (Poate motiva ca acum instanta nu s-a pronuntat, ci el a renuntat la judecata, nu si la drept, si ... s-a razgandit? Totusi au trecut niste ani in care s-au administrat probe, toate sunt in favoarea mea si vreau sa profit de asta si sa fie lucrurile clarificate).
Uf...complicat mai e dreptul asta... astept in continuare raspunsuri, toate cele bune!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere proces civil eok11 eok11 Buna ziua! Daca intr-un proces civil reclamantii renuntat la o parte din cerintele cererii exact in momentul in care trebuia pronuntata hotararea; noi nu eram ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare tzuku51 tzuku51 Care este art.din vechiul CpC care permite renuntarea la unul sau mai multe capete de cerere. Dosarul este in rejudecare si intentionez sa renunt la doua din ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)