avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Accident
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Accident

Buna ziua! Sper sa ma pot face inteles, si sa pot fi ajutat.
In urma cu 5 ani tatal meu a facut un accident (in timpul serviciului cu masina de servici), in urma caruia a iesit vinovat in instanta, si a fost nevoit sa plateasca daune in valoare de X lei, sub forma de rata la Asirom. Dupa 1 an tatal meu a decedat, insa rata s-a transmis mamei.
Intrebarea mea este, pot contesta aceasta decizie? Au mai existat astfel de cazuri?

Multumesc anticipat!

PM: acum aproximativ un an am primit o scrisoare de la tribunal, cum ca tatal meu ar avea o suma de bani de luat inapoi din cheltuielile de judecata, insa cand m-am dus sa iau acea suma, mi-au zis ca nu este trecuta in testament, si ca ramane la stat...Nici urmarile accidentului nu sunt trecute in testament, de ce trebuie sa le platesc?
Multumesc inca o data!

In mod normal, drepturile si obligatiile decedatului revin mostenitorilor, in functie de acceptarea succesiunii sau nu!
Mama ta si cu tine sunteti mostenitorii tatalui asa ca daca ati acceptat mostenirea eu zic ca ati acceptat si drepturi si obligatii!
Si nu prea inteleg ce e cu testamentul si cu suma de recuperat din cheltuielile de judecata!Tatal a pierdut sau a castigat un proces?
nu ma intereseaza "in mod normal" eu intreb daca este vreo lege care sa justifice asta, mai exact accident in timpul muncii, cu masina serviciului, sa fie platit de "mostenitori".
a fost o suma de bani din cheltuielile de judecata care s-a intors inapoi, procesul l-a pierdut.
Nici eu, ca si Cosima, nu inteleg cu acel testament, cu acel proces, cum a pierdut da' a luat niste bani? Au fost capete de cerere acstigate sau cum?

Inlocuiti "In mod normal" cu expresia "Conform Codului Civil".
Mostenitorii preiau si drepturi si obligatii, fie ca le place ori nu... Nu vreti sa platiti, nu acceptati mostenirea, e simplu!
Dar si cu ... si cu ... nu se poate!

Nu puteti sa mai contestati decizia, probabil e definitiva!
LE: Scuze, sigur e definitiva!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai platesc cheltuieli de judecata daca cel care a castigat procesul a decedat? oanaportar oanaportar Tatal meu a pierdut un proces si a fost obligat sa plateasca paratului cheltuieli de judecata, Insa, intre timp, paratul a decedat. Acum, tatal meu mai ... (vezi toată discuția)
Abuz in asigurari si service auto ro_cora ro_cora Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am fost lovit in trafic de o alta masina (din spate), am facut amiabila, iar asigurarea lui (Asirom) mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme accept de plata rca asirom ing3r ing3r Buna seara. Problema mea sta in felul urmator: la sfarsitul lunii sept. 2009 m-a lovit un nene cu un microbuz si am facut constatare amiabila (fiind primul meu ... (vezi toată discuția)