avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai platesc cheltuieli de judecata daca cel care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai platesc cheltuieli de judecata daca cel care a castigat procesul a decedat?

Tatal meu a pierdut un proces si a fost obligat sa plateasca paratului cheltuieli de judecata,
Insa, intre timp, paratul a decedat.

Acum, tatal meu mai poate fi obligat sa plateasca acele cheltuieli de judecata
si cui ?
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 09:42, 9 Octombrie 2013
Buna ziua,
DA, va plati acele cheltuieli succesorilor decedatului.
Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Dar nu este corect, fiindca mostenitorii nu au fost parte in proces.
De ce considerati ca nu este corect?
Pentru ca doar decedatul a fost cel care a platit onorariul de avocat,
contractul de asistenta juridica de reprezentare a fost incheiat doar intre cele 2 persoane.

Or, o alta persoana /mostenitori nu pot /nu au fost parti si beneficiari ai acelui contract.
Este vorba de o suma de bani care se afla in patrimoniul succesoral.
Daca pierdea procesul mostenitorul era obligat la plata cheltuielilor de judecata.

Alte discuții în legătură

Succesiune qeruta qeruta buna seara mama mea este trecuta pe titlul de proprietate ca proprietara.tatal meu a murit si nu sa facut taxa de succesiune.avem un proces in care se cere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu s-a pus girant in anul 2014 impreuna cu ... simi.sim simi.sim Buna ziua, Tatal meu s-a pus girant in anul 2014 impreuna cu alte 2 persoane si in ultimii ani i s-a oprit 1/3 din pensie din cauza ca persoana care a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un ... mirelabeatrice mirelabeatrice Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Sunt chemata in judecata in calitate de parata, impreuna cu alte persoane, intr-un ... (vezi toată discuția)