avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Tatal meu s-a pus girant in anul 2014 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Tatal meu s-a pus girant in anul 2014 impreuna cu ...

Buna ziua,
Tatal meu s-a pus girant in anul 2014 impreuna cu alte 2 persoane si in ultimii ani i s-a oprit 1/3 din pensie din cauza ca persoana care a facut imprumutul nu a platit.
Tatal meu a decedat in urma cu 3 saptamani si tocmai am primit o somatie cu un termen de 5 zile pentru a plati o anumita suma de bani.
Ce trebuie sa fac in acest caz? ca unic mostenitor voi fi obligata sa platesc aceasta suma si eventualele sume viitoare?
Tatal meu detinea jumatate din casa (cealalta jumatate o detine mama mea , ei doi sunt divortati de peste 10 ani). Este posibil ca executorul judecatoresc sa incerce sa vanda casa pentru a-si prelua banii datorati? Poate face asa ceva fara permisiunea mamei mele?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:23, 30 Noiembrie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce trebuie sa fac in acest caz?

sa transmiteti copie dupa certificatul de deces al tatalui. datoria nu era a tatalui, iar garantia e personala, nu cred ca mosteniti sarcina tatalui
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat nu ati facut succesiune, prin care acceptati pasivul si activul tatalui, nimeni nu va poate impune sa platiti. Cautati sa vorbiti totusi, cu un avocat.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Ar trebui sa discutati toate detaliile cu un avocat.
Nu precizati, iin baza carui titlu tatal dvs. detinea "jumatate din casa"!
Au facut partajul dupa divort?
Exista posibilitatea ca, creditorii sa solicite partajul casei, daca nu au facut partajul.
De asemeni este foarte important de analizat daca este convenabil pentru dvs. (din punct de vedere) financiar, sa acceptati sau nu succesiunea de pe urma tatalui.
Iar, un lucru foarte important de stiut, sunt clauzele contractului de credit in baza caruia tatal dvs. este girantul acelei persoane. Daca exista sau nu inserata clauza beneficiului de discutiune.

Sunt multe aspecte juridice ce trebuie analizate de un specialist, pentru a putea avea o solutie corecta la problema dvs. Desi, aparent, pare simpla intrebarea dvs.

Tocmai de aceea va recomand sa contactati urgent un avocat. Costurile unei consultatii juridice de specialitate sunt infim mai mici decat v-ar costa ulterior rezolvarea problemei pe care o aveti.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal si intr-o tara normala girantul care a murit, a murit, mostenitorii sai nu este normal sa fie pusi sa plateasca pentru ceva de care nu au beneficiat,si nici macar nu au semnat pentru asa ceva, datoria nu este personala,precum si un consintamant al copiilor pentru a garanta o garantie anterioara, eu consider ca asa este normal, acum doamne fereste daca decedati si dumneavoastra o sa va puna copii sa plateasca ? totusi consultati contractul girat de tatal dumneavoastra, si un specialist
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abtineti-va de la sfaturi de carciuma si lasati specialistii sa dea sfaturi.
Legea 287/2009 zice altceva "Moştenitorii universali şi cu titlu universal contribuie la plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii proporţional cu cota succesorală ce îi revine fiecăruia."

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Credit la banca neasigurat... bogdanandrei96 bogdanandrei96 Tatal meu(decedat dupa imprumut) a facut un credit la banca, neasigurat, nu a girat cu nici un bun, in schimb o are pe mama ca si girant.... exista vreo ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu ancafarcas ancafarcas Sotul meu a mai avut inca doi frati, ulul dintre ei a murit in urma cu trei luni ( s-a spanzurat). Fratele care a murit a avut luat un imprumul pentru care ... (vezi toată discuția)