Buna, as vrea sa-mi dati un raspuns la urmatorul caz- un angajat intra in somaj in 2009, isi intrerupe somajul in 2010 si lucreaza 6 luni cu contract pe perioada determinata, isi continua somajul, in 2011inainte cu 5 zile de la expirarea perioadei de somaj se angajeaza pe durata determinata de 6 luni.As vrea sa stiu daca respectivul angajat la terminarea contractului de 6 luni in 2011 va beneficia de o noua perioada de somaj pentru perioada lucrata in 2010 si 2011.Multumesc anticipat.
Cat timp vorbim de un somaj SUSPENDAT vorbim si de o preluare in plata pentru perioada care a mai ramas de efectuat adica cele 5 zile. Nu stiu care a fost motivul pentru care a fost suspendat somajul cu doar 5 zile pana la incetarea lui, o tampenie ca sa fiu mai clara.Se putea face CIM si incepe activitatea si 5 zile mai tarziu.
Dar avand in vedere faptul ca perioada lucrata in timplu cat somajul a fost suspendat nu a constituit stagiu pentru somajul in care va aflati in prezent se pot face doua lucruri:
- prelungirea CIC pe nedeterminata si veti anunta agentia - astfel inceteaza vechiul somaj si dupa o desfiintare a locului de munca veti incepe un nou somaj,
- angajarea pe durata determinata dupa efectuarea celor 5 zile ramase chiar si pentru 1 saptamana si atunci veti avea dreptul iar la somaj in conformitate cu vechimea in munca.