avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii acordare somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

acordare somaj

Buna, as vrea sa-mi dati un raspuns la urmatorul caz- un angajat intra in somaj in 2009, isi intrerupe somajul in 2010 si lucreaza 6 luni cu contract pe perioada determinata, isi continua somajul, in 2011inainte cu 5 zile de la expirarea perioadei de somaj se angajeaza pe durata determinata de 6 luni.As vrea sa stiu daca respectivul angajat la terminarea contractului de 6 luni in 2011 va beneficia de o noua perioada de somaj pentru perioada lucrata in 2010 si 2011.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:06, 29 Septembrie 2011
Cat timp vorbim de un somaj SUSPENDAT vorbim si de o preluare in plata pentru perioada care a mai ramas de efectuat adica cele 5 zile. Nu stiu care a fost motivul pentru care a fost suspendat somajul cu doar 5 zile pana la incetarea lui, o tampenie ca sa fiu mai clara.Se putea face CIM si incepe activitatea si 5 zile mai tarziu.
Dar avand in vedere faptul ca perioada lucrata in timplu cat somajul a fost suspendat nu a constituit stagiu pentru somajul in care va aflati in prezent se pot face doua lucruri:
- prelungirea CIC pe nedeterminata si veti anunta agentia - astfel inceteaza vechiul somaj si dupa o desfiintare a locului de munca veti incepe un nou somaj,
- angajarea pe durata determinata dupa efectuarea celor 5 zile ramase chiar si pentru 1 saptamana si atunci veti avea dreptul iar la somaj in conformitate cu vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30% din somaj IOANBIRLEA IOANBIRLEA Am dreptul la 30% din somaj la angajare pe o perioada determinata. (vezi toată discuția)
In perioada somaj gasesc munca perioada determinatã b_kamelita b_kamelita Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in ... (vezi toată discuția)
Somaj si cim pe durata determinata ContSters324288 ContSters324288 La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni. 1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului ... (vezi toată discuția)