avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu avocatul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu avocatul


In urma cu un an cineva a angajat un avocat pt o speta civila-granituire, pe care anterior i-l cunostea(in urma cu 10 il mai angajase tot pentru o speta civila). Acum pentru sumele de bani primite a dat chitanta dar evita sa faca contract cu acea persoana.De un an de zile taraganeaza situatia.Este corest cum a procedat?
Lipsa unui contract ce prejudiciu poate sa aduca acelei persoane(are 67 ani)?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 12:53, 29 Septembrie 2011
In lipsa unui contract de asistenta juridica, avocatul nu poate actiona in calitate de aparator al unei parti si nici nu poate da chitanta, deoarece onorariul avocatial se stabileste exclusiv in temeiul contractului de asistenta juridica, fiind un element esential al acestuia.
pe o chitanta scrie doar onorar avocat , iar pe alta onorar dosar(numar dosar si Tribunal din localitate). Ce trebuie sa inteleaga D-na... sunt considerate "consultatii"?Lipsa fiind Contractul de asistenta juridica?
Nu pot fi considerate nicicum. Nici activitatea de consultanta juridica nu poate fi exercitata de avocat decat daca exista un contract de asistenta juridica semnat cu clientul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata constand in onorariu avocat pentru redactare actiune ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Pot cere cheltuieli de judecata onorariu avocat daca acesta doar mi-a redactat cererea de chemare in judecata? (contracost desigur) Mai departe ... (vezi toată discuția)
Cerere de înscriere in fals razvanmihai007 razvanmihai007 Bună seara! Într-un dosar civil aflat in apel doresc sa formulez cerere de inscriere in fals impotriva imputernicirilor avocatiale depuse de avocati ... (vezi toată discuția)
Angajare avocat INFORMAT INFORMAT Va rog cum se procedeaza pentru angajare unui avocat pentru un proces de divort si daca imi puteti spune care mai sunt onorariile pentru un avocat, orientativ ... (vezi toată discuția)