avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general capital propriu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

capital propriu

Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza capitalul propriu la inceputul exercitiului financiar la o societate comerciala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 06:48, 30 Septembrie 2011
Capitalul propriu il gasiti in datele din ultimul bilant depus.Poate nu am inteles intrebarea, fiti mai explicit.In orice carte de contabilitate veti gasi structura capitalului propriu.
Capitalul propriu al unei societati este reprezentat de interesul rezidual al actionarilor in activele societatii, dupa deducerea tuturor datoriilor acesteia. Marimea capitalului in ansamblul sau este dependenta de evaluarea activelor si datoriilor. In structura capitalului propriu sunt incluse urmatoarele elemente :
-capital subscris (nevarsat, varsat);
-prime de capital;
-rezerve din reevaluare;
-rezerve (legale, pentru actiuni proprii, statutare sau contractuale, alte rezerve);
-rezultatul reportat;
-rezultatul exercitiului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
vedeti, asa ca exemplu de calcul, rd. 82 din formularul 10 de aici:

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
jeorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital propriu anca_am anca_am tema licentei mele este " contabilitatea capitalului propriu" am mai multe probleme....daca ma poate ajuta cineva in primul rand daca lucreaza cineva ca si ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa mony mony O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret ... (vezi toată discuția)
Calculul capitalului propriu ajustat? alexgherasim alexgherasim Buna ziua, Rezerva aferenta profitului reinvestit intra in calculul capitalului propriu ajustat? (vezi toată discuția)