avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calculul capitalului propriu ajustat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calculul capitalului propriu ajustat?

Buna ziua,
Rezerva aferenta profitului reinvestit intra in calculul capitalului propriu ajustat?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:20, 19 Ianuarie 2023
OUG 153/2020

(5) În sensul prezentului articol, capitalul propriu ajustat cuprinde următoarele elemente:
a) capital subscris vărsat/capital de dotare;
b) patrimoniul regiei;
c) patrimoniul public;
d) patrimoniul privat;
e) patrimoniul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare;
f) prime de capital;
g) rezerva legală, statutară sau contractuală și alte rezerve constituite din profitul net ca urmare a deciziei acționarilor/asociaților sau potrivit prevederilor legale;
h) rezultatul net reportat - sold creditor, reprezentând diferența pozitivă dintre soldurile creditoare și debitoare.

Deci da .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit ortansa.teodora ortansa.teodora Buna ziua, Am urmatorul caz:o firma infiintata in anul 2008 si care a incheiat anul pe pierdere(6483lei).Doresc sa recalculez impozitul pe profit pe trim.3, ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve legale loredana.m loredana.m Poate cineva sa-mi spuna care e logica urmatoarelor operatiuni contabile: 129=1061 in decembrie in cazul in care se inreg profit 121=129 in ianuarie ptr a ... (vezi toată discuția)
Capital propriu ionut c ionut c Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza capitalul propriu la inceputul exercitiului financiar la o societate comerciala. Va multumesc! (vezi toată discuția)