avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Buna seara, bunicul meu a cumparat in 1945 o suprafata de teren urmand sa intre in posesie dupa moartea proprietarilor, proprietarii au murit in 1970 cand terenurile erau colectivizate de comunisti. Bunicu nu a mai trecut in rol-ul agricol la primarie aceasta suprafata de teren pentru ca nu se mai putea. contractul de zanzare il am dar la primarie nu este trecut terenul. Cum se poate face titlu de proprietate??
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:12, 30 Septembrie 2011
Buna seara !
Terenul putea fi solicitat ( si retrocedat) odata cu adoptarea legilor fondului funciar , in masura in care nu s-a facut acest lucru nemaifiind in termen de a solicita retrocedarea .
care este situatia juridica aterenului la acest moment (cine il foloseste , in ce calitate , cine plateste impozit ) ??
din 1970 pana-n 1989 o parte a fost la colectiv si o parte tatal meu, iar dupa 1989 tatal meu, a platit toate impozitele , anul acesta a murit
Faceti actiune in constatare in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate alina781 alina781 BUNA SEARA, Daca cineva are o solutie. Unchiul meu pierde prin colectivizare o suprafata mare de teren. Sotia lui,sora tatalui meu,moare in 1989, In ... (vezi toată discuția)
Recunoastere drept proprietate drglat drglat Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema: In urma cu mai bine de un an bunica mea a murit si a lasat in urma o mostenire constand in mai ... (vezi toată discuția)
Mai am teren agricol cornel10 cornel10 Mai am teren agricol de primit din partea lui bunicu . eu fiind mostenitor , an adeverinta si Titlu de propietate nu este trecut terenu .Titlu de propietate ... (vezi toată discuția)