avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

Titlu de proprietate obtinut la reforma agrara din 1945. Mostenitorul a aflat de existenta acestuia in ianuarie 2015 si a obtinut un duplicat de la arhivele nationale in 17.03.2015. Exista posibilitatea sa-i fie constituit dreptul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:44, 19 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt. raspuns. Nu foloseste terenul, a aflat de existenta dreptului doar de 2 luni. In titlul de proprietate nu este identificata vreo parcela, nr. topo, etc. doar suprafata. Daca stiti care ar fi procedura va rog sa ma edificati si pe mine. Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, o sa cercetez la primarie si cadastru. Revin daca nu ma descurc.
Avand in vedere ca legile in baza caruia trebuia sa cereti terenul sunt demult apuse (ultimul termen de depunere a cererilor a fost 30 noiembrie 2005), va spun ca va luptati cu morile de vant.
Totusi, daca vreti sa vedeti unde a ajuns terenul respectiv, sa urmarim putin cursul evenimentelor. Terenul obtinut in 1945 trebuia sa fi fost preluat de colectiv sau sa se dovedeasca ca a fost preluat de statul roman in orice alt mod. La primarie exista Registrul agricol 1959 - 1963 (cel de la colectivizare), in care trebuia sa figureze proprietarul si suprafata respectiva. De asemenea, tot la primarie exista si evidenta cererilor de intrare in CAP (cine a intrat in CAP si cu ce pamant). Dupa ce va lamuriti daca terenul mai era sau nu in posesia familiei la colectivizare, tot la primarie exista evidenta cererilor de retrocedare in baza legilor fondului funciar, dupa 1990, unde va puteti lamuri daca nu cumva vreo ruda binevoitoare a cerut terenul fara ca dvs. macar sa stiti. Daca, totusi, terenul respectiv a fost adus in CAP si nu l-a revendicat nimeni pana acum, singura varianta este sa incercati sa obtineti reconstituirea dreptului de proprietate prin instanta, contra comisiei locale si judetene de fond funciar, insa primul lucru pe care il intreaba judecatorii este daca s-a formulat cerere de retrocedare in termen, asa ca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren miticasu miticasu Buna seara, bunicul meu a cumparat in 1945 o suprafata de teren urmand sa intre in posesie dupa moartea proprietarilor, proprietarii au murit in 1970 cand ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)