Unchiul meu pierde prin colectivizare o suprafata mare de teren.
Sotia lui,sora tatalui meu,moare in 1989,
In 1991,prin legea Fondului Funciar,primesc terenul mostenitorii unchiului,chiar daca el ,moare in 1970 si sotia ii urmasa,ptr ca cei din Primarie,spun ca terenurile se dau pe cei care erau in momentul confiscarii nu pe mostenitorii.
Problema ii,ca nimeni nu depune cerere ptr teren,dar toate neamurile primesc adeverinta,printr+o semnatura a unei persoane din Primarie.
Intrebarea este.,Daca noi in calitate de urmasi dupa sotia proprietarului,mai avem vreo sansa la acel teren?
Din păcate pentru dvs., pentru reconstituirea dreptului de proprietate trebuiau îndeplinite simultan două condiţii: să fiţi moştenitori şi să fi depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, în termenele prevăzute de legile fondului funciar. Ambele condiţii sunt obligatorii. Înţeleg, din ceea ce aţi scris, că nu aţi depus cerere, aşa că orice demers juridic va fi inutil.
S-a eliberat Titlu pe acel teren,dar pentru mai multe persoane ,care sunt rude dupa unchi ,dar si noi am fost trecuti pe Titlu,desi el era casatorit si in Registrul agricol de la primarie ,sotia figureaza cu terenul in 1989.
Pe noi ne interesa ,daca ,urmasii dupa unchi au drept la teren,avand in vedere ca ei nu au depus niciodata cerere ptr teren,(fiecare are adeverinta de la Primarie cu o anumita suprafata,care le revine cf unui partaj voluntar facut intre mostenitori ,lucru neadevarat) dar sunt trecuti pe Titlu.?
Intrebarea este;Daca deschidem proces impotriva urmasilor lui-
Riscam sa anulam Titlul si sa pierdem toti terenul in favoarea statului?
Ori avem sanse de castig,ca-si urmasi ai sotiei lui?