avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat de inmatriculare expirat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat de inmatriculare expirat

Buna ziua,

Am avut un contract de leasing auto, care a expirat pe data de 31.08.
Pe data de 29.08, am fost oprit in trafic de catre un agent. De fapt, circuland in patele meu, a observat numerele de inmatriculare, ce aveau inscriptionate anul si luna expirarii, respectiv 11/08. Politicos, i-am dat toate actele, si a fost prima data cand am aflat ca certificatul de inmatriculare era expirat de pe data de 15.08. Drept pentru care sunt cercetat penal. Mentionez ca societatea de leasing nu m-a instiintat sub nici o forma despre acest lucru, ba din contra, toate facturile erau scadente la 01.09, contractul la 31.08, si mi-au emis o asigurare RCA cu valabilitate 29.08.2011 - 29.02.2012, fapt ce m-a indus in eroare. In urma cu vreo 30 de zile am trimis o cerere comandantului politiei, prin care solicitam sa mi se comunice stadiul cercetarilor, numarul dosarului, procurorul de caz, sa mi se dea o copie a procesului verbal si sa mi se accepte o completare a declaratiei luate initial de catre agentul de politie, datorita faptului ca mi-a fost indusa de catre acesta. Mi s-a comunicat doar numarul unic, si faptul ca dosarul se afla la dansii, si nu la parchet. Despre procesul verbal nimic scris, doar telefonic mi s-a comunicat ca nu mi se poate da copie, in schimb mi se va pune la dispozitie in momentul in care voi fi chemat sa mi se completeze declaratia. Am solicitat asta deoarece pe procesul verbal, politistul a introdus un martor fictiv, semnand pentru acesta, avand in vedere ca pe tot parcursul timpului petrecut de mine si agent, nu a fost nici un martor, coala A4 goala incepand-o cu mine, si terminand-o cu mine,iar la sfarsit existand semnatura unui martor.Tot pentru a ma apara, am solicitat societatii de leasing in scris, sa mi se comunice care a fost cauza expirari certificatului inaintea contractului, de ce nu am fost anuntat in acest caz, si in ce baza au emis o asigurare RCA unui autoturism fara drept de circulatie.
Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect pana acum, si cum sa procedez in continuare.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
costelcruceru, utilizator

Alte discuții în legătură

Am condus autoturismul avand numere rosii expirate de mai putin de 48 de ore darie7 darie7 Buna ziua, Am fost oprit de politie , s-a constatat ca am numerele rosii expirate (inclusiv si eu), si au facut acel proces verbal (pe o coala A4) pentru ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat MariusBianu MariusBianu Presupunem existenta unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare emis de firma de leasing a expirat si masina nu a fost reinmatriculata pe numele ... (vezi toată discuția)
Rca expirat nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Vreau sa va descriu o situatie prin care am trecut si ma intreb ( si pe dumneavoastra ) cum ar fi trebuit procedat. Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)