avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinti divortati,tutela mamei,procura pentru fiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinti divortati,tutela mamei,procura pentru fiu

se poate face procura fiicei majore pentru fiu?mama este plecata din tara,tutela este a sa .exista ceva act notarial ce se poate face pentru ca eu sa fiu ,atat timp cat ea este plecata,responsabila de fratele meu?
Cel mai recent răspuns: sandu_roxana , utilizator 21:59, 24 Octombrie 2011
Nu poate fi vorba de o procura.
Avand in vedere ca s-a ivit un caz de departare de domiciliului de locul unde se afla bunurile minorului se impune inlocuirea tutorelui.
Pentru inlocuire tutorele va depune o cererea de inlocuire la instanta tutelara.

Se va da o hotarare de urgenta, dar pana la solutionarea cererii sale de inlocuire, tutorele este obligat sa continue exercitarea atributiilor.
Nu cred ca v-ati exprimat corect,banuiesc ca fratele dvs a fost incredintat mamei spre crestere si educare. prin hotarare judecatoreasca.Nu cred ca mama dvs are tutela instituita .Drepturile parintesti nu pot fi transferate prin procura,astfel incat trageti concluzia cuvenita.
mirabella-ana a scris:

Nu cred ca v-ati exprimat corect,banuiesc ca fratele dvs a fost incredintat mamei spre crestere si educare. prin hotarare judecatoreasca.Nu cred ca mama dvs are tutela instituita .Drepturile parintesti nu pot fi transferate prin procura,astfel incat trageti concluzia cuvenita.

Daca banuiala dvs. este adevarata si tinand cont de cazul ivit (departare de domiciliului de locul unde se afla bunurile minorului) cu atat mai mult se impune instituirea tutelei.

@sandu_roxana

Va recomand sa va adresati serviciului de Autoritate tutelara din cadrul primariei de la locul domiciliului fratelui dumneavoastra.
mama a facut o procura de reprezentare generala in fata institutiilor publice pot face cu ajutorul ei un transfer la o alta scoala, in alta localitate a fratelui meu minor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Copii orfani enachecristi enachecristi Buna ziua a si dori si eu cateva informatii plecand de la urmatoarele.am doua suruori si tatal nostru este decedat de ceva timp acum a murit si mama,eu acum ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)