avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PVCC rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PVCC rovinieta

Buna ziua,

Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum.
Am primit pana acum 3 PVCC emise de CESTRIN pentru circularea fara rovinieta. Doua dintre ele nu mai pot fi contestate pentru ca a trecut termenul de 15 zile dar ultimul primit ieri poate fi contestat.
Nu contest faptul ca masina in cauza a fost sanctionata pe nedrept. Eu vreau sa contest faptul ca nu au amendat persoana potrivita. Masina in cauza apartine fratelui meu. Amenda a venit pentru masina lui dar eu sunt trecut ca proprietar in PVCC. Vreau sa contest acest fapt pentru ca nu este corect sa fiu tras eu la raspundere pentru actiunile altei persoane chiar daca imi este frate.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati catre un paragraf din lege pe care pot sa-l invoc in contestatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danutzzul , utilizator 09:36, 18 Ianuarie 2012
Buna dimineata!

Incep acest post prin a multumi inca o data membrilor acestui forum pentru ajutorul acordat. Acum cateva zile am avut primul termen si mi s-a dat castig de cauza. Acum, daca CNADNR nu face recurs se poate considera rezolvat. Asta a fost partea buna. Partea rea este ca mai sunt inca aproape 20 de contestatii de rezolvat si sa fac naveta Bucuresti-Ploiesti de atatea ori nu este prea rentabil. De aceea va cer ajutorul in doua chestiuni:
1. In fiecare contestatie am pus acest paragraf: "Solicit judecarea plangerii si in lipsa mea, conform art. 242 alin. (2) din Codul de procedura civila." Este valabil ce am scris aici in caz ca nu ma prezint la proces?
2. Ma gandeam ca dupa ce devine definitiva si irevocabila prima decizie, o pot depune la dosar impreuna cu un memoriu ceva si astfel ar servi ca precedent. Totodata, cel putin teoretic ar creste sansele sa castig fara sa mai fiu prezent la fiecare proces. Toate plangerile au acelasi context si difera doar numarul procesului verbal contestat. Se poate face asa ceva?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si va urez o zi cat mai placuta.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
danutzzul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In plangere impotriva p.v. de contraventie se poate cere restituirea amenzii platite ? Pilu Pilu Buna seara. Ma simt putin ridicol cu intrebarea pe care o voi adresa-o, dar simt totusi ca voi gasi intelegere. Vreau sa fac o plangere impotriva unui ... (vezi toată discuția)
Amenda rovineta, masina vanduta cu contract de vanzare - cumparare. crissbog11 crissbog11 Buna ziua Am primit o amenda pentru rovineta desi masina am vanduto si am scazuto de la financiar, nu si de la politie. Am dat in judecata CNADNR . ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. lipsa rovinieta, lipsa semnatura, temei legal? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, Am plecat dintr-o localitate si nu aveam de unde sa-mi iau rovinieta cu gandul ca o sa iau din primul peco care se afla la 30 km distanta, ... (vezi toată discuția)