avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli cu imp. pe profit nedatorat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli cu imp. pe profit nedatorat

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: in trim.2/2011 s-a platit o suma prin banca cu titlu de impozit pe profit suma care nu se datora statului. La acea vreme am facut rectificativa la declaratia 100 si am inregistrat nota contabila 441-5311......X lei.Acum am sold debitor in balanta cu suma respectiva cf. cu fisa platitorului de la finante. Va intreb: mai trebuie sa inregistrez ceva deoarece pe cheltuieli nu imi apare aceasta suma,ct.691 nu imi inregistreaza aceasta cheltuiala.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: asmotortrade , utilizator 16:51, 1 Octombrie 2011
Nu inteleg de ce ati facut nota contabila 441-5311,ati spus ca s-a platit prin banca.
441-5121 suma initiala
daca ati facut rectificativa tb sa aveti corelatia -credit ct.441 cu ct.691,iar diferenta ramasa pe 441 ramane sold debitor iar la urmatoarea obligatie dupa ce veti face calculul pt.datorat in trim.respectiv veti tine cont si veti diminua plata astfel incat contul 441 sa-l soldati.
Scuze am facut 441-5121, deci sa inteleg ca am facut bine inregistrarea.Eu am sold debitor 441 suma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 cu probleme mihadoro07 mihadoro07 Buna seara, am si eu o problema. In anul 2010 primele 3 trimestre am depus decl 100 cu imp forfetar. In ultimul trimestru nu am mai depus decl. 100. Acum cand ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit trim.iii cateldestept cateldestept La nivelul trim.II am calculat si platit Ip=11352 lei La nivelul trim.III am calculat Ip=5228 lei, deci Ip datorat=5528-11352=-6124 lei Fac nota contabila ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila Cristina2204 Cristina2204 Care este monografia contabila pentru un impozit pe profit de recuperat? (vezi toată discuția)