Buna ziua! Am urmatoarea situatie: in trim.2/2011 s-a platit o suma prin banca cu titlu de impozit pe profit suma care nu se datora statului. La acea vreme am facut rectificativa la declaratia 100 si am inregistrat nota contabila 441-5311......X lei.Acum am sold debitor in balanta cu suma respectiva cf. cu fisa platitorului de la finante. Va intreb: mai trebuie sa inregistrez ceva deoarece pe cheltuieli nu imi apare aceasta suma,ct.691 nu imi inregistreaza aceasta cheltuiala.Multumesc!
Nu inteleg de ce ati facut nota contabila 441-5311,ati spus ca s-a platit prin banca.
441-5121 suma initiala
daca ati facut rectificativa tb sa aveti corelatia -credit ct.441 cu ct.691,iar diferenta ramasa pe 441 ramane sold debitor iar la urmatoarea obligatie dupa ce veti face calculul pt.datorat in trim.respectiv veti tine cont si veti diminua plata astfel incat contul 441 sa-l soldati.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.