avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Monografie contabila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Monografie contabila

Care este monografia contabila pentru un impozit pe profit de recuperat?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:46, 27 Aprilie 2014
Nu exista monografie contabila pentru impozit pe profit de recuperat.
Daca aveti impozit pe profit de recuperat inseamna ca ati virat mai mult impozit decat ati datorat si atunci aceasta suma trebuie sa se regaseasca in soldul debitor al contului 441.
Dar daca consultati contabilul firmei, cu siguranta va poate spune.
Cred ca nu am pus corect intrebarea...Ce inregistrare contabila se face pentru a aparea in balanta impozitul de recuperat?
Buna seara,

Raspunsul a fost dat de colega AdolfinaPop. Va aparea in balanta ca si sold debitor al lui 441.

Adica 691=441 < 441=5121/5311

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu imp. pe profit nedatorat asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am urmatoarea situatie: in trim.2/2011 s-a platit o suma prin banca cu titlu de impozit pe profit suma care nu se datora statului. La acea vreme am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit pe profit anul 2011-de recuperat aura.radulescu aura.radulescu Buna ziua! Pe trim 4-2011 nu am avut venituri si nici cheltuieli aferente veniturilor. Calculand impozitul pe profit anual reiese ca am platit in plus o ... (vezi toată discuția)
Intocmire balanta sfarsit de an florina123 florina123 La 31 ianuarie 2013 am înregistrat impozit pe profit o diferența în contul 1174 = 441 - 275 (în roșu) Acum la 31 decembrie 2013 ce fac cu ... (vezi toată discuția)