avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la o firma acum 6 luni (angajandu-ma la o alta).
Vechea firma nu mi-a dat nici pana azi cartea de munca, spunand ca este la Camera de munca la scanat si mi-o vor da cand vine de acolo(nu se stie cand).

Poate fi adevarat? Ce fac, cat sa mai astept? Au trecut totusi 6 luni, si alte persoane care au plecat din firma si-au luat cartile de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 4 Octombrie 2011
Este la casa de pensii pentru scanare. Incepand cu 1 ianuarie 2011 decretul referitor la cartile de munca a fost abrogat.

Casele de pensii sunt in intarziere cu scanarea cartilor de munca din cazua faptului ca au inceput tarziu si nu au destul personal
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Va putei informa la ITM daca societatea a ridicat carnetele de munca. In cazul in care aveti informatia ( de preferinta in scris) actionati in instanta societatea pentru eliberarea carnetului de munca.
Actionat in instanta ca sa ce? Nu cred ca tinea angajatorul cartea de munca asa ca sa aiba ocupata arhiva.

Intrebati la Casa de Pensii (ea se ocupa cu scanatul) daca au fost scanate si cand vor fi returnate catre angajatori.
clement23 a scris:

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la o firma acum 6 luni (angajandu-ma la o alta).
Vechea firma nu mi-a dat nici pana azi cartea de munca, spunand ca este la Camera de munca la scanat si mi-o vor da cand vine de acolo(nu se stie cand).

Poate fi adevarat? Ce fac, cat sa mai astept? Au trecut totusi 6 luni, si alte persoane care au plecat din firma si-au luat cartile de munca.

1. Nu ITM-ul se ocupa de scanat, ci Casa de Pensii.

2. Sesizati ITM-ul in legatura cu carnetul dvs de munca , faceti mentiunea ca fostul angajator sustine ca este la scanat si refuza sa vi-l elibereze.

3. De asemenea, aveti posibilitatea sa luati legatura cu inspectorul ITM la care este arindat fostul dvs angajator sa vedeti daca este veridic ceea ce sustine angajatorul dvs.

p.s.
Unde are sediul social angajatorul dvs?

Alex_Munteanu a scris:

Actionat in instanta ca sa ce? Nu cred ca tinea angajatorul cartea de munca asa ca sa aiba ocupata arhiva.

Intrebati la Casa de Pensii (ea se ocupa cu scanatul) daca au fost scanate si cand vor fi returnate catre angajatori.

Conform informatie ca alti colegi si-au primit carnetul de munca de la angajator se poate presupune ca acestea au fost predate de ITM angajatorului pentru a fi predate salariatilor. Daca acest fapt este real iar angajatorul nu elibereaza carnetul sub pretextul ca este la scanat se poate obtine elibererea lui si prin actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca carmenradu carmenradu sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Scanare carte de munca liapetcu liapetcu De la inceputul lunii februarie am un alt job si nu stiu cum se procedeaza cu caretea de munca.Actualul angajator imi spune ca intra in obligatia fostului ... (vezi toată discuția)