avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema partaj

buna ziua, am o nelamurire legata de divortul parintilor mei. anul trecut tatal meu a deschis proces de divort, finalizandu-se anul acesta in iulie. apoi a deschis orind de evacuare pe numele mamei mele care nu s-a pronuntat inca si din cate am inteles de la el vrea sa faca si partaj... aici intervine marea problema; maica-mea a fost constransa de tatal meu (din anumite motive) acum 2 ani ca sa faca o declaratie legalizata la notar ca si cum nu are absolut nici o pretentie la bunurile mobile si imobile acumulate pe perioada casatoriei. ce este de facut in cazul acesta, chiar maica-mea nu mai are absolut nici un deret asupra bunurilor? mentionez ca bunurile imobile adica un teren cu 2 corpuri de casa sunt trecute pe numele tatalui meu dar fiind renovate complet in 2004 de ambii. succesiunea a fost facuta in 1996 iar tatal meu a devenit proprietar.

2. eu si sora mea fiind majori mai avem dreptul sa locuim in casa raspectiva? mentionez ca el mai are un copil din o alta casatorie care si acela este major.
Cel mai recent răspuns: cristiantomapl , utilizator 19:39, 30 Septembrie 2011
Buna ziua,

actul semnat de mama dvs. nu are nicio valoare, toate drepturile sale cu privire la bunurile dobandite in timpul casatoriei fiind intacte.
In ce priveste folosinta locuintei, deocamdata ea este si proprietatea mamei, astfel ca nu va poate evacua. In plus, daca sunteti studenti, tatal dvs. trebuie sa va presteze intretinere, deci inclusiv sa va asigure o locuinta.

Avocat Costi Boncu
Copiii nu au drept la bunurile parintilor; daca aveti drept la intretinere, puteti solicita sa ramaneti in casa.

Declaratia aia nu face cat o ceapa degerata. Mama dv. are drept la lucrurile pentru care a muncit, raportat la veniturile si munca ei.
1.multumesc foarte mult pt raspunsuri dar eu ma gandesc ca ar putea sa anexeze la dosarul pt partaj acel act, si scrie clar in el ca nu mai are absolut nici o pretentie mama mea....
2.dar dupa ce hotararea este pronuntata eu sau sora mea mai am dreptul sa locuiesc acolo. nu suntem studenti.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
cristiantomapl, utilizator
1. Daca nu face nici cat o ceapa degerata, ce va deranjeaza daca o pune in dosar? NU e buna, e nula.
2. NU stiu, depinde cui revine bunul, in rest, am raspuns.
v-a multumesc mult pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere la partaj? lmankml lmankml Buna ziua. Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj. Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru ... (vezi toată discuția)
Violență domestică alexandrairimia alexandrairimia Bună ziua, Vă scriu în căutarea unor soluții într-un caz de violență domestică. Părinții mei au fost căsătoriți din 1989 și au divorțat în ... (vezi toată discuția)