avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drobul de sare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drobul de sare

Mostenesc o casa cu gradina in care se afla cateva constructii deprorabile aspect tehnic si optic ce ofera un peisaj epocal dar mai mult prezinta un real pericol de incendiu din cauza materialelor din care sant construite precum si focar de infectii adapost pentru soareci si sobolani.Problema consta in faptul ca de trei ani sunt in proces cu un unchi ce are pretentia in natura la jumatate din tot inclusiv casa in care locuiesc de 37 de ani el avand un alt domiciliu de mai bine de 40 de ani timp in care nu a facut dovada ca ar fi interesat de aceasta gospodarie.Am chemat Inspectoratul de stat in constructii care in final zic ca nu pot obliga pe nimeni in a desfiinta sau reabilita aceste contructii fiindca nu exista inca proprietar de drept pana la finalizarea procesului ne putand obliga pe nici unul .Astfel nici nu-mi vine sa-mi imaginez ce se poate intampla in cazul unui incendiu sau prabusire a contructiilor fiind foarte aproape de casele vecinilor.Procesul ar mai putea dura mult si bine fiind date termene peste termene in tot acest timp nu se poate nici strica nici repara ca-n povestea cu drobul de sare.Cata absurditate poate sa existe in unele cazuri.#-oAcoperisul casei pentru care suntem in proces numai nu se prabuseste tot in aceeasi situatie ma aflu,daca nu sunt proprietar nu pot sa-l modific numai sa-l repar dar nu se mai poate repara,exista trei camere ,o baie ,camara si hol cum se poate impartii in jumatate avan pretentii la imparteala in natura in cota de jumate-jumate cine ma poate lamurii?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:33, 30 Septembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Casa probabil ca este imposibil de impartit in natura.
Nu stiu, insa, daca terenul care formeaza curtea este sau nu susceptibil de partajare in natura. Depinde foarte mult de marimea terenului, configuratia acestuia, deschiderea la strada si amplasamentul construcíilor in interiorul curtii.
O expertiza topo efectuata in dosar va lamuri situatia.
Daca nu este posibila partajarea in natura sau daca loturile formate nu sunt egale ca valoare, cel caruia îi va fi atribuita proprietatea sau lotul mai valoros, va fi obligat la plata catre celalalt a unei sulte.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa mostenita se poate inchiria? Patricia.i Patricia.i Buna ziua,am o mostenire un teren de 1100 m de unde am iesit din indiviziune recent in instanta. Pe acest teren am o casa care este 1/2 a mea si 1/2 a ... (vezi toată discuția)
Buna seara,suntem 2 frati.in urma succesiunii dupa tatal meu ,am ... mirela86 mirela86 Buna seara,Suntem 2 frati.In urma succesiuni dupa tatal meu ,am mostenit fiecare jumatate din mostenire.Dupa aproape 2 ani,fratele meu imi doneaza partea lui ... (vezi toată discuția)
Curte comuna VKarina VKarina Buna ziua! Am si eu nevoie de un ajutor profesional la o nesfarsita problema legata de curtiele comune. De 11 ani stau in casa unchiului meu ca tolerat in ... (vezi toată discuția)