avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mostenita se poate inchiria?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mostenita se poate inchiria?

Buna ziua,am o mostenire un teren de 1100 m de unde am iesit din indiviziune recent in instanta. Pe acest teren am o casa care este 1/2 a mea si 1/2 a fratelui meu .De la inceputul procesului pt impartirea terenului in acesta casa am lasat sa locuiasca pe fiul meu cu sotia,pe jumatatea mea,pe jumatetea ,fratelui statea mama noastra care pe timpul procesului a plecat la el sa locuiasca,acum el vine cu asa zisi chiriasi pe jumatatatea lui de casa!Legal poate face asta sau cum poate ajunge sa faca acest lucru!?
Cel mai recent răspuns: Patricia.i , utilizator 14:04, 6 Iunie 2020
Daca s a realizat partajul și imobilul.a fost împărțit în natură în 2 loturi ,loturi determinate bineinteles ca poate sa închirieze cota parte ce-i revine.Daca ati partajat doar terenul și construcția se afla inca in indiviziune e o altă discuție.Incercati sa oferiți mai multe amănunte despre situație..
Nu partajul s a facut doar cu terenul,contructia nu a fost impartita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Tatal meu a mostenit impreuna cu sora lui un teren, fiind singurii mostenitori. Sora nu vrea sa vanda, in plus aceasta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil mostenit cl710521 cl710521 Buna seara, am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent si am agreat impreuna solutia iesirii din indiviziune la notar. ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)