avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Tatal meu a mostenit impreuna cu sora lui un teren, fiind singurii mostenitori. Sora nu vrea sa vanda, in plus aceasta nici nu este in deplinatatea facultatilor mentale (in fine, nu stiu daca acest lucru este relevant).
Cum acest teren, deoarece contine si o casa foarte veche, nu prea poate fi impartit la doi in urma unui proces, banuiesc ca la tribunal se va decide atribuirea intregii suprafete unuia dintre frati, urmand ca celalalt sa fie obligat sa plateasca contravaloarea celelilalte jumatati.
Intrebarea este cui ii va fi atribuita intreaga suprafata? Celui care refuza sa vanda? Si daca refuza sa plateasca acea jumatate (nu doar ca refuza, dar este imposibil, deoarece nu dispune de acesti bani), care ar fi Solutia?

multumesc

Multumesc
Cel mai recent răspuns: claudiufulga , utilizator 15:52, 3 Aprilie 2019
Nu neapărat, se cere partajul terenului și ieșirea din indiviziune. Terenul poate fi împărțit în 2 loturi egale.
Multumesc, daca terenul se imparte in doua loturi egale, nu se va putea obtine autorizatie de contructie, intrucat frontul stradal total este de doar 13m. Impartit la doi, ar rezulta 6.5m.

Roxana alina Stancu a scris:

Nu neapărat, se cere partajul terenului și ieșirea din indiviziune. Terenul poate fi împărțit în 2 loturi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral judecatoresc Arxx Arxx Mama si matusa mea au mostenit o casa in centrul Constantei. Suprafata totala a terenului este de 350 mp, cu un front stradal de 11,75 m. Doresc sa ies din ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ada4dey ada4dey Buna seara, Am si eu o nelamurire: Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren smara_radu smara_radu salut! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: suntem 3 prieteni si dorim sa cumparam un teren (terenul este de 2700 mp, deci rezulta cate 900 mp de ... (vezi toată discuția)