avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vatamarea sanatatii psihice-cum se probeaza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vatamarea sanatatii psihice-cum se probeaza

Buna ziua as vrea sa stiu daca un om bolnav psihic,cu schizofrenie,pensionat de invaliditate gr2,si incadrat in grad de handicap accentuat,om linistit,singuratic,nu prea comunica doar intrebat spune ceva nu deranjaza pe nimeni dar este luat in ras si barfit pe fata sau insultat uneori fapt ce il face sa se simta foarte rau,sa aibe atacuri de panica,anxietate extrema si sa nu isi mai gaseasca locul,ar putea sa actioneze in instanta persoanele care il batjocoresc in realitate nu in imaginatia lui,si cum sa demonstreze raul produs si suferinta nevazuta din exterior?E o situatie reala nu un delir paranoid,ce sanse are sa fie luat in serios si sa i se faca dreptate,adica cum va descuraja acest demers persoanele care il sicaneaza?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:47, 19 Octombrie 2011
va multumesc foarte mult stimate domn,experienta relatata este foarte folositoare sa vad ce pot face.
Va multumesc pentru raspuns dar am o nelamurire,de ce afirmati ca nu are discernamant,e de la sine inteles ca nu are discernamant,avand aceasta afectiune,sau cum?
marga eugen a scris:

Va multumesc pentru raspuns dar am o nelamurire,de ce afirmati ca nu are discernamant,e de la sine inteles ca nu are discernamant,avand aceasta afectiune,sau cum?

Chestiunea discernamantului e urmatoarea: in timpul delirului bolnavul nu-si poate da seama pe ce lume traieste, poate crede ca este Isus Hristos si ca oamenii trebuie sa i se inchine, poate crede ca parlamentarii romani sunt agentii reptilienilor, poate umbla gol iarna, poate omori oameni care crede el ca au fost substituiti de extraterestri, poate ataca pe altii pentru ca asa-i spun vocile care-i vorbesc in cap, etc. Un bolnav de schizofrenie bine tratat nu mai are deliruri, deci nu se poate spune ca n-ar avea discernamant.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav psihic inchis pentru tent de furt si vat corporala in urma declaratiilor luate dupa tortura ContSters248377 ContSters248377 Va prezint urmatorul caz.Un bolnav de schizofrenie a avut o decompensare psihotica pt ca nu a mai luat tratamentul si pt ca era permanent terorizat de niste ... (vezi toată discuția)
Cât la sută ai sansa de castig in instanta? ContSters412228 ContSters412228 Daca ai o dovadă de fisă medicală cu diagnosticul de scleroza ce poti castiga intr -un proces .?Poți sa ceri daune ?Timp de 20 de ani a trebuit sa accept ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara DanCristian199 DanCristian199 Buna seara! Tatal meu este un om influent și cu putere financiara,dar are oameni care muncesc pentru a câștiga el bani cat sa aiba traiul pe care îl are. ... (vezi toată discuția)