avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bolnav psihic inchis pentru tent de furt si vat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bolnav psihic inchis pentru tent de furt si vat corporala in urma declaratiilor luate dupa tortura

Va prezint urmatorul caz.Un bolnav de schizofrenie a avut o decompensare psihotica pt ca nu a mai luat tratamentul si pt ca era permanent terorizat de niste vecini fosti puscariasi care-cerau bani cand iesea din bloc ca sa nu il bata.A inceput sa umble aiurea pe strazi caci nu mai suporta presiunea de a locui intre acei oameni.Locuia cu chirie si era pensionat de la psihiatrie,om linistit si retras.Intr-o noapte pe la 22 avand un delir mistic si halucinatii auditive umbla printre masini intr-o parcare si se uita la bord sau le impingea.Nu avea nimic asupra lui,adica scule sau ceva de deschis masini.In toata parcarea era o masina cu soferul in ea care astepta sa vina sotia.I-a impins masina,nici nu a vazut ca e soferul la volan,acesta a iesit si a inceput sa il bata acuzandu-l ca vrea sa fure.Bolnavul a incerca sa il tina de maini sa nu mai dea si i-a rupt un deget neintentiona.Au venit niste jandarmi care au fost chemati de sotie si l-au dus la unitatea de jandarmi.In duba trei jandarmi,l-au batut 10 min cu bastoanele pana au ajuns la sediu.Acolo l-au pus sa semneze niste declaratii date de sofer si sotie,l-au pus sa scrie si pe el ca vroia sa fure din portbagaj MANCARE promitandu-i ca poate pleca daca scrie si semneaza.A scris si a semnat.Ulterior a mai dat o declaratie la politie care l-a luat de pe strada tot asa in starea aia de psihoza,fara sa-i spuna ca e acuzat,ca el nu judeca atunci.A fost citat dar se mutase si nu avea mutatie ca statea unde putea sa isi permita o chirie.Si-a revenit dupa ce a stat 7 sapt internat.Intr-un tarziu a aflat ca are proces de la un frate dar nu a avut curaj sa mearga avand atacuri de panica si anxietate marcata daca incerca sa intre in sala de judecata,mai fusese cond la 2 ani cu susp pt un furt cu cativa ani inainte.De data asta a fost cond la un 1 an si 6 luni si sa revocat susp,in total 3 ani si 6 luni.Instanta stia ca e bolnav psihic in trecut i sa facut exp psihiatrica si s-a spus ca avea discernamant diminuat.A fost condamnat si arestat dus direct la penitenciar si a executat 2 ani si 5 luni.Dar totusi adevarul e ca nu avrut sa fure nimic si i-a rupt degetul omului incercand sa se apere.Se mai poate face ceva acum dupa executarea pedepsei,nu e vb de daune doar sa fie stabilit adevarul ca omul a scris dupa dictare si bataie in conditiile in care era complect dereglat mintal si nu intelegea de ce e acuzat si care sunt consecintele acelor declaratii.Sunt ruda cu persoana respectiva,si as vrea sa il ajut,el nu crede ca se poate stabili adevarul.
Daca stiati ca e bolnav trebuia sa solicitati anterior punerea sub interdictie nu sa-l lasati sa umble p[e strazi , sa-si riste viata si libertatea . Acum solicitati din nou sa fie examinat psihic sa se constate daca la data savarsirii faptei a avut sau nu discernamant , daca a constientizat faptele sale. Daca e bolnav poate fi internat in Spitalul Penitenciarului si poate primi tratament adecvat . Pentru a preveni pe viitor repetarea acestei situatii solicitati punerea sub interdictie.
Poate ca ar fi bine sa ii angajati avocat.
Se pot face abuzuri de politie in astfel de cazuri.
Nu este o regula aceasta, dar daca ar avea angajat avocat acesta ar cenzura actiunile politiei si ar inhiba orice fel de tentinte abuzive.
Cine a spus ca puscariasii l-au reclama?Eu am scris ca fostii puscariasi din blocul unde locuia il terorizau si a luat-o razna si a inceput sa umble aiurea pe strazi ca i era frica sa mai stea acolo.Soferul din masina pe care a impins-o l-a reclamat,acesta l-a batut pana au venit jandarmii si acestuia ia rupt un deget.Bolnavul de care spun a fost inchis,a executat pedeapsa,ceea ce l-a imbolnavit la maxim si a fost eliberat.Imi cer scuze ca revin dar eu asa am prezentat faptele.Daca au fost intelese in alt mod desi am scris clar ce si cum deja ma indoiesc ca are rost sa mai platesc un avocat sa imi explice daca se mai poate face ceva,ca s-ar putea sa inteleaga tot asa anapoda.
Si de unde stiti ca este nevinovat?
Ca asa zice el?

Ceea ce ati scris nu pare credibil.
Adica soferul este un om rau care a batut un om care i-a impins masina...
Probabil ca zice ca i-a impins masina ca s-au gasit amprente pe ea...dar nu a impins masina...
Daca era cu puscariasii mai era cat de cat credibil...

Stiti de ce profesionistii ( judecatori, avocati, procurori) nu ii cred pe oameni?
Pentru ca nici nu stiu sa minta...
Stiti ca aproape 50% din cei arestati sustin ca sunt nevinovati desi exista probe la dosar?
Fascinant raspunsul dumneavoastra.Eu intreb daca se mai poate face ceva acum dupa executarea pedepsei,si dumneavoastra imi raspundeti ca poate fi internat in spitalul penitenciarului.Sunt constient ca raspunsurile gratuite sau consultanta nu pot fi prea detaliate dar nici macar precise nu credeam ca pot fi.Gata sunt lamurit,e o cauza pierduta ma las pagubas.Poate se scoate o lege sa fie eutanasiati cum au fost bolnavii psihici din Germania nazista,exterminati primii inaintea evreilor si tiganilor

Alte discuții în legătură

Permis de conducere retinut. bataie de joc la politie georgekaka95 georgekaka95 Undeva la sfârșitul lui Septembrie aveam un Passat din 99\' 1.8T. Foarte intretinuta masina.. Am văzut pe un grup de vânzare de pe Facebook un anunț al ... (vezi toată discuția)
Mie frica sa nu fiu acuzat de complicitate sau chiar de faptuirea unei inselaciuni grosolane! Magnum Magnum In Decembrie anul trecut am fost contactat de doua persoane cu rugamintea sa le fac cunostinta cu un om al strazi pe care sa il ajute.Eu fiind asistent social ... (vezi toată discuția)
Urgent ! furt telefon + amenintare + lovire ContSters384679 ContSters384679 O sa povestesc tot ca la carte sa intelegeti si dvs. Ieri ( 05.08.2015 ) am fost la un gratar cu niste prieteni si niste cunostinte. Problema e ... (vezi toată discuția)