In Decembrie anul trecut am fost contactat de doua persoane cu rugamintea sa le fac cunostinta cu un om al strazi pe care sa il ajute.Eu fiind asistent social cunosteam astfel de amarati. Apoi am aflat ca pe numele acelei persoane ei au infiintat o firma pe care apoi au inpinso spre faliment, bine inteles nu inainte de a emite facturi despre sume foarte mari catre alte firme cu care ei erau in colaborare ...astfel ei incasau o parte din tva pe care firmele respective nu mai trebuia sa plateasca catre stat. Apoi au incarcat firma si cu credite bancare ....desigur toate acestea au ramas in gatul administratorului ...acesta fiind acest om al strazi :(. Ei au disparut cu bani si din cate am inteles nu pot fi acuzati din lipsa de probe. Intrebarea mea este eu pot fi acuzat intr-un fel sau altul daca ei nu au nici inregistrare video nici sonora, si nici o dovada cum ca eu le-as fi facut cunostinta cu acest om? Ma nelinisteste cumplit acest fapt este vorba de cateva zeci de mii de euro, pe care au reusit sai faca acesti oameni si nu as vrea pt nimik sa fiu pus sub orice fel de acuzatie. Va rog ajutatima cum pot scapa de aceasta povara ? exista sanse sa fiu condamnat pt asta? sau pt complicitate?
Nu puteti fi acuzat de njici o forma de participatiune la inselaciune intrucit ceea ce ati facut dv. nu a fost cu intentia directa sau indirecta de a determina persoana nevoiasa sa intre in relatii cu cei care l-au impins spre o asemenea situatie.
Sunt de acord cu ceea ce zice Top Dan dar aveti grija sa nu dati declaratie la politie fara avocat.
Chiar si nevinovat fiind puteti sa fiti acuzat daca dati o declaratie aiurea si nu stiti ce semnati.
Acuzatii furt
cristeariz
Buna ziua!
Intr-o noapte am plecat intr-un sat vecin localitatii unde locuim, impreuna cu cativa prieteni. Am fost la o persoana pe care o cunosteam, am stat ... (vezi toată discuția)