avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contractul de prestãri servicii în domeniul SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contractul de prestãri servicii în domeniul SSM

Vă rog să mă ajutaţi în soluţionarea unei probleme legată de prevederile contractului de prestări servicii în domeniul SSM.

Având în vedere Normele Metodologice (actualizate) de Aplicare a Prevederilor Legii Securităţiişi Sănătăţii în Muncă nr. 319/2006
ART. 37
(1) În vederea abilitării pentru activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15, solicitanţii vor transmite un dosar care va cuprinde următoarele documente:
...........................
c) copie de pe certificatul de înregistrare la registrul comerţului, care să conţină codul CAEN corespunzător activităţii pentru care se abilitează, şi, după caz, copie de pe actul constitutiv;
.............................
Respectiv CAEN 7022- Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management


Întrebari:

1. Este greşit menţionat în contractul de prestări servicii la obiectul contractului: Consultantă la Activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15 din Normele Metodologice (actualizate) de Aplicare a Prevederilor Legii Securităţiişi Sănătăţii în Muncă nr. 319/2006 ?

2. Este normal ca o unitate care are încheiat un astfel de contract cu un serviciu extern să fie sancționată pe motiv că a fost încheiat doar un contract care are asigurată doar activitatea de consultanță și nu un contract pentru desfășurarea efectivă a activităţilor de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15 ?

3. Care este codul CAEN care reprezinta „desfășurarea efectivă a activităţilor de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15” ?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:40, 14 Octombrie 2011
revin cu o completare la codul CAEN - codul cerut pentru abilitare e 7490 - Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice n.c.a. care se pare ca cuprinde tot activitati de consultanta
da acesta este codul CAEN 7490 pentru a putea sa te abilitezi conform HG955/2010
Intrebarea era legata de obiectul contractului nu de codul de abilitare :yes:
Un serviciu extern poate sa ofere consultanta, in cazul in care o unitate trebuie sa infiinteze un serviciu intern de prevenire si protectie- SIPP- al carui conducator trebuie sa aiba cursuri superioare ( 180 ore) de ssm. Atunci se poate incheia un contract de consultanta numai pentru SIPP, deci se ocupa numai de acest serviciu.
Se presupune ca unitatea are un lucrator desemnat SSM si PSI/SU, care se ocupa de organizarea efectivă a activităţilor de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15 !
Eu cu sotul meu suntem serv extern, daca vreti va trimit pe privat modelul de contract pe care il avem.



Formularea corecta intr-un contract de presteri servicii SSM la obiectul contractului este:
"Obiectul contractului constã în asigurarea de servicii specializate si consultanta in domeniul securitatii si sanatatii in munca, conform Anexei 1 a prezentului contract, in sistemul de munca apartinand S.C. .................... SRL, din locatia Bacau - str. Stefan cel Mare nr. 193, in conditiile existente la data semnarii prezentului contract si primirea contravalorii banesti a serviciilor prestate."
Anexa 1 trebuie sa cuprinda un tabel cu toate activitatile (33), cuprinse la art. 15 din HG 1425/2006 in prima coloana (00) si in urmatoarel 4 cine raspunde: (01) SEPP (02) Angajator (03) Medic medicina muncii (04) Nu e cazul. Se bifeaza cu X ,de comun acord cu raspunderile asumate, in casuta corespunzatoare. Lamurit?

Alte discuții în legătură

Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Transformare intreprindere individuala in microintreprindere 2017 berti berti Buna ziua, Sunt din 2011 Intreprindere individuala - fara angajati; desfasor activitatea principala : \" serviciu extern de prevenire si protectie\" - ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern de prevenire si protectie simonacjcr simonacjcr O organizatie care are peste 600 de lucratori si care are infiintat Serviciul Intern de Prevenire si Protectie, cu personal avand competentele cerute de Legea ... (vezi toată discuția)