avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Frauda Bancara,
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Frauda Bancara,

Buna ziua, am si eu o problema pe care nu mai stiu unde sa ma adresez. Mama , mea a incheiat un credit de nevoi personale acum 4 ani, cu o dobanda fixa,in valoare de 5330,00ron, suma neta cu o banca mai putin cunoscuta pe la noi.Dupa 3luni de plata a ratelor(223,76ron/luna), i s-a propus o suplimentare de 555,00ron,suma neta, pentru care nu asemnat nici o cerere sau contract si in urma caruia a primit un nou cont ,cu semnatura falsificata,cu alte sume,total diferite.Am facut reclamatii la O.P.C.Bucuresti,in urma carora nu s-a luat nici o masura.Banca nu doreste sa dea explicatii,nu elibereaza extracte de cont. Mai nou i s-a pus oprire pe pensie din luna august 2011 pe motiv ca nu a platit la timp.Primim tot felul de amenintari scris si telefonic, numai explicatii nu.Am sesizat si casa de pensii locala, si mi-au confirmat ca banca respectiva a dispus oprirea din pensie a sumei de 1074ron,in rate de 327.00ron/luna.As dorii sa stiu daca este legal ce se intampla. Cum este posibil fara o baza legala, in conditiile in care am platit lunar ratele,cu unele intarzieri pe perioada de iarna2010/2011.Primeste amenintari prin telefon sa mai achite 1700.00ron, in afara de ce am platit pana acum ,ca altfel o pune sa plateasca din nou creditul.Mentionez ca are toate chitantele cu sumele incasate,si cele achitate pe toata aceasta perioada.Va rog sa ne dati un sfat in acest sens,sa ne indrumati.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:24, 7 Noiembrie 2011
Cred ca ar trebui sa formulati o plangere penala pentru fals , uz de fals si inselaciune impotriva persoanei care a intocmit noua documentatie dar si impotriva bancii care poate fi cercetata la randul ei.Puteti sa va plangeti si pentru amenintare .Daca nu doriti sa va adresati organului de urmarire penala solicitati pe calea asigurarii de dovezi ,efectuarea unei expertize contabila care sa clarifice care sunt sumele achitate de mama dvs si care ar fi debitul datorat.Vor fi obligati sa prezinte documentele in cauza judecatorului.Eu opinez pentru prima varianta,plangerea penala. unde de asemenea urmeaza sa solicitati organului de urmarire penala sa depuna toate inscrisurile de care se prevaleaza.
Buna seara, multumesc pentru sfaturi, dar unde pot sa depun o plangere penala in acest caz.? Eu si mama locuim in alt oras, nu locuim in Bucuresti. Are vreo importanta locatia? Va multumesc.
Plangerea penala o puteti depune si acolo unde locuiti dvs.

Insa, poate ca ar fi mai bine sa adresati in scris o cerere bancii prin care sa le solicitati sa va prezinte modul de calcul al sumelor solicitate de ei.
Dupa ce veti primi un raspuns conform contractului veti putea depune si plangerea penala...in cunostiinta de cauza...
Daca nu va raspund in 40 de zile...intrucat mai dureaza si trimiterea prin posta...ca sa nu va deplasati personal...veti putea sesiza organele de politie.
Astfel cum a aratat colegul meu o puteti depune la Politia din localitatea unde domiciliati in mod statornic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant ContSters247428 ContSters247428 buna ziua ,as dori si eu un raspuns,am girat un prieten si acesta nu ami platit ratele de la banca,mie mi sa pus oprire pe pensie,as dori sa intreb cum as ... (vezi toată discuția)
''datorie'' la banca Dragos dumitrescu Dragos dumitrescu Am primit de la o firma de recuperare ca am de plata 37000 lei in 12 rate egale.eu nu am luat acesti bani. Ce e de facut? (vezi toată discuția)
Plangere penala mody mody Buna seara , eu si familia mea, mai bine zis eu si parintii mei avem o nelamurire in privinta recuperarii ajutorului de inmormantare acordat de catre casa de ... (vezi toată discuția)