avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor toxicitate - post arhivar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor toxicitate - post arhivar

Buna ziua !
Sunt incadrata ca arhivar si as dori sa stiu daca am dreptul la spor de toxicitate si daca da, care este baza legala. Mentionez ca arhiva se afla intr-o stare avansata de degradare, gasindu-se si documente din anul 1909, 1938, 1940 .
Multumesc.
Institutia dvs. nu are un Regulament intern, un Contract colectiv de munca? Cand v-ati angajat de ce nu ati cerut toate informatiile privitoare la drepturile dvs.? Banuiesc ca sunteti o institutie bugetara. Incerc sa ma documentez. S-ar putea ca un coleg consultant, mai documentat, sa va raspunda. Succes!
Sporul de toxicitate,ca despre acesta este vorba,este intr-adevar un drept al dumneavoastra, dar din pacate nu reprezinta si o obligatie a lor(a angajatorilor).Ei il pot oferii, dar nu sunt si obligati sa o faca.
Printre sporurile minime ce se acordă în condiţiile CCMN se numara si sporul pentru condiţii nocive de muncă, 10% din salariul minim negociat la nivel de unitate.
Sporul este acordat numai la locurile de muncă unde acesta nu este cuprins în salariul de bază.
Institutul National de cercetare -dezvoltare pentru fizica laserilor, plasmei si radiatiei ( INFLPR ) Bucuresti de pe Platforma Magurele Phone: +40-21-4574550 Str. Atomistilor, Nr. 409,

are in portofoliu de servicii curatirea arhivelor de bacterii. Se pune intreaga arhiva ( sau cat incape ) intrun container se sigileaza si se trimite la institutut. Pentru preturi ale operatiunii contactati institutul.

Afirmatia publica, apartine unui cercetator care a prezentat in numele institutului astazi la Timisoara o oferta de servicii la Camera de Comert Timisoara cu ocazia unei caravane a inovarii.

Sunt de parere ca e sanatatea e mai importanta decat decat sporul de salariu. Arhivele pot contine bacterii extrem de periculoase pentru cei care le manipuleaza sau cerceteaza.

Puteti lua contact cu institutul ( are si SITE ) sa verificati autenticitatea informatiei, conditiile de curatire si pretul ( inclusiv transport ) si propuneti conducerii curatirea arhivelor. Puteti argumenta ca nu numai dvs. puteti avea o problema ci chiar orice angajat al firmei ( ca bacteriile au prostul obicei sa se plimbe si nimeni nu poate banui pe unde si pe cine poate invinge :) ).

Studiati hotararea guvernului care incadreaza locurile de munca in functie de gradul lor de risc.In alta ordine de idei puteti negocia un spor la salariu de 10% pt toxicitate,nu cred ca aveti salariul prea mare pt. ca sporul sa fie o suma exagerata si oricum este mai econimic si avantajos pentru institutie sa va plateasca dvs sporul pentru aspirat bacterii decat sa cheltuiasca foarte multi bani cu transportul si dezinfectarea arhivei!Ganditi-va ce economie de bani s-ar face !! Oricum, nu cred ca daca v-ar da sporul ati inghiti cu mai multa placere bacteriile!!! Negociati ,totusi,cu institutia!!!! Mult succes!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere grupa i de munca de angajator elizal elizal Am desfasurat activitate in mediul toxic (caravana MRF) in care era instalat un aparat Roentgen, timp de 5 ani , din 1976- 1981, timp efectiv llucrat la locul ... (vezi toată discuția)
Substante periculoase sau radioactive? elenadeverde elenadeverde Va rog sa-mi spuneti daca urmatoarele substante sunt incadrate ca substante toxice si periculoase sau radioactive: Acetat de uranil sau uraniu, azotat de ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)