avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita in caz de neplata a creditului?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita in caz de neplata a creditului?

:sorry:
buna ziua as avea si eu o intrebare daca se poate:am 2 carduri de cumparaturi aproximativ 5000 ron si un credit de nevoi personale de 15000 ron si nu am mai platit cam de vreo 15 luni mi sa spus k voi fi data in judecata....dupa un an de casnica pentru ca nu am gasit nimic de munk eu abia m-am angajat de o luna si am contract de munk determinat pe o luna si acum astept sa vad ce o sa se intample.atat cat nu am dat nici un act de proprietate si nu am nimic pe numele meu se poate intampla ceva mai grav.....?adica se poate ajunge la munca in folosul comunitatii?salariu brut este de 1100 lei cat ar putea sa-mi opreasca maxim din salariu daca se face proprire pe salariu(proprirea se face dupa ce ma da in judecata)? va multumesc anticipat astept un raspuns mai detaliat

Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 17:04, 6 Octombrie 2011
Nu o sa puteti face serviciu in folosul comunitatii pentru ca nu comunitatea este creditorul.

Vi se va pune poprire pe maxim 50% din venit. In cazul in care nu veti avea nici un venit se va incepe executarea silita a bunurilor dvs. prin scoaterea la licitatie.
va multumesc pentru raspuns insa imi poate raspunde cineva in ce conditii se face poprire din salariu?se poate face fara sa fiu data in judecata?daca nu am niciun bun pe numele meu ce se va intampla?eu stau cu chirie si am salariu 800 ron si bonuri si platesc chiria 500 lei pe luna cat o sa-mi ia din salariu?va multumesc antcipat:">
Poprirea si executoarea se face in baza unei hotarari judecatoresti. Daca nu aveti bunuri va vor pune poprire pe 50% din venit (400 lei)
Atentie, cardurile le aveti in baza unui contract de credit curent. Conform unei Ordonante contractele de credit reprezinta titluri executorii si nu necesita hot judecatoreasca. Va puteti apara numai pe calea contestatiei la executare incluziv contestatie la titlu. Aveti grija ce dobanzi penalizatoarea sunt scrise in contract. si daca acestea sunt legale ( legea nr. 313/1879 da 1879) in vigoare care nu permite ca in contractul de credit dobanzile penalizatoare sa fie decat dobanda contractata la care se poate adauga cel mult 50% DIN DOBANDA LEGALA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte- imposibilitate plata credit malina_alina33 malina_alina33 Buna seara, Am o rugaminte adresata celor care sunt in cunostinta de cauza. Am contactat acum 5 ani un imprumut de nevoi personale, cu termen de rambursare ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere intr-un contract de imprumut cu banca ContSters257414 ContSters257414 fara indoiala contactul de imprumut bancar este unul de natura comerciala conf. art. 3 pct. 11 Cod comercial care prevede că legea consideră fapte de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu tomaiulianmarius tomaiulianmarius Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie daca eu am 2 opriri pe salariu una de 4000 ron un credit neplatit si de la fisc 900 ron cat la suta din salariu are ... (vezi toată discuția)