avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz in serviciu?

Buna seara
In acest an scolar s-a schimbat seful de catedra in liceul la care predau, iar situatia este una cel putin neplacuta. As vrea sa ma lamuriti asupra urmatoarelor probleme:
1. Seful nou s-a autointitulat „sef”. Nu a fost emisa deocamdata o decizie prin care sa fie numit responsabil de comisie metodica, si nici nu a fost inca un Consiliu Profesoral in care sa fie anuntate responsabilitatile pentru acest an scolar. Din punct de vedere legal, in acest moment, este sef de catedra, avand atributiile specifice functiei?
2. In saptamana precedenta a desfasurat 2 sedinte de catedra la care nu am participat pentru ca aveam ore, iar sedintele nu s-au desfasurat pe baza unui convocator, astfel incat sa-mi pot justifica o eventuala absenta de la ore. Mentionez ca la nivelul scolii exista niste sesizari ca unii profesori absenteaza de la ore (nu este cazul meu, dar este cazul „sefului de catedra”) si am fost avertizati de inspectorul de specialitate ca sedintele de catedra si alte asemenea activitati nu se desfasoara in timpul orelor. In intervalul orar in care s-au desfasurat sedintele doar eu si inca o colega aveam ore, ceilalti membri fiind liberi. Colega mea a renuntat la a desfasura ora si a participat la sedinta de catedra. Din punct de vedere legal, se considera ca am lipsit la acele sedinte de catedra?
3. Urmatoarea sedinta de catedra, pentru care am primit convocator, este stabilita pentru duminica, 2 octombrie 2011, ora 8. Aici am 2 intrebari:
a. Este legal anuntata sedinta de catedra (adica seful are dreptul sa convoace sedinta daca nu are decizia de numire in functia de responsabil de catedra si daca acest convocator ar trebui sa fie inregistrat la secretariat)? Convocatorul este semnat de seful de catedra, dar nu este inregistrat la secretariat.
b. Este legal ca aceasta sedinta sa fie fixata duminica?
Sper ca am reusit sa fiu destul de clara.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 21:35, 1 Octombrie 2011
Din punctul meu de vedere ,sus mentionatul sef ar fi trebuit sa fie numit de cei de in drept .Din cate inteleg acesta s-a autointitulat sef de catedra fara ca sa existe o decizie de numire a acestuia ceea ce mi se pare nelegal.Faptul ca organizeaza activitati in ziua de duminica ,consider ca este un abuz.Duminca este considerata zi libera in activitatea scolara.
Multumesc pentru raspuns. Unde as putea sesiza faptul ca am fost convocata in ziua de duminica la sedinta de catedra? Cum trebuie sa procedez? Ce masuri pot fi luate in acest caz?
De ce nu anuntati Inspectoratul Scolar sau de ce nu vorbiti cu directorul scolii,mi se pare simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare gad99 gad99 Buna ziua, Am un baiat in clasa a X a la un liceu teoretic din Bucuresti. In urma cu cateva zile ni s-a comunicat verbal de catre directorul scolii , la ... (vezi toată discuția)