avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere

Dupa divort m-am mutat impreuna cu copiii in alta localitate, nu temporar, locuim intr-o casa proprietate personala (nu stiu daca e relevant). Am deschis actiune de majorare pensie de intretinere in localitatea in care locuim. M-am bucurat ca aici dureaza mult mai putin, fiind o judecatorie mai putin aglomerata. Primul termen a fost azi si raspunsul a fost :"Admite exceptia necompetentei teritoriale...." si concluzia este ca trebuie sa deschid alta actiune la fostul domiciliu ? Asta chiar a fost o lovitura!
Am citit inca o data. In continuare scrie ca declina spre competenta solutionarea cererii catre Judecatoria XXX. Asta inseamna ce au doar trebuie sa astept . Nu-i asa?
Nu va trebui sa deschideti alt dosar.
Cererea dvs. va fi trimisa spre judecare catre judecatoria competenta teritorial, cea de la domiciliul paratului.
Problema este ca daca nu ati solicitat judecarea in lipsa si nu va prezentati la primul termen in instanta, s-ar putea ca instanta sa suspende dosarul in baza art. 242 c.p.c.
Veti primi citatie cu termenul de judecata de la judecatoria xxx.
Solutia instantei este cel putin ciudata in conditiile in care vorbim de o actiune majorare pensie, iar pe langa disp.art 5 instanta de la domiciuliul paratului, potrivit art.10 pct.7 c.proc,civ.cererile facute de ascendenti sau descendenti pentru pensie de intretinere sunt de competenta instantei de la domiciuliul reclamantului, deci cu alte cuvinte avem o competenta alternativa si nu una absoluta, disp. art 10 fiind in sensul ca "in afara instantei domiciliului paratului mai sunt competente si...cele enumerate..respctiv pct 7.":hm:
Formulati recurs in 5 zile de la pronuntare.
Angajati avocat.
Pot sa fac recurs chiar daca hotararea este irevocabila? Cum procedez sa fac recurs singura, pentru ca nu-mi permit avocat? Va rog, ma puteti ajuta?
Mda..din pacate...am verificat si nu mai aveti recurs.
Recursul a fost inlaturat prin art.I pct.20 din legea 202/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent incredintare minor-instanta competenta teritorial paraga paraga buna seara! speta este urmatoarea. dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora, nascuta in bucuresti. a fost recunoscuta de tata. acum 2 ani cei doi se ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor cristyna2010 cristyna2010 Am divortat in 2004 si m-am mutat in Bucuresti.(fostul meu sot are domiciliul in alt oras).Intrebarea mea este unde trebuie sa depun cererea de recalculare a ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala (lipsa ei, mai exact) nu se constata de catre instanta inaintea altor cereri (amanare, perimare, etc.?) Tordoi DAD Consult S.R.L. Tordoi DAD Consult S.R.L. Speta este urmatoarea: proces verbal de contraventie, incheiat de agent constatator pe raza jud. Salaj unui conducator din jud.Satu Mare. Acesta din urma ... (vezi toată discuția)