avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis anulat

sal as dori sa-ma ajutati intro problema pt redobandirea unui permis anulat.
in data de 5.10.2010 am primitit sentinta tribunalului pt ucidere din culpa si condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in urma acestei hotarari, eu ar trebui sa ma prezint la examen pe data de 6.10,2011 dar cei de la politie miau zis ca trebuie sa treaca si acele 10 zile de recurs adica ca ma pot prezenta la examen dupa data de 15,10 2011 precisez ca nu sa facut recurs deci in cazul meu ma pot prezenta la examen pe data de 06.10 2011 sau 16.10 2011??????????multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:50, 1 Octombrie 2011
Termenul de 1 an se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , nu de la data primirii acestuia , de catre dvs la domiciliu.
Deci trebuie sa verificati data ramanerii definitive a sentintei de condamnare la care va referiti.
Solicitati instantei care a pronuntat hotararea de condamnare o copie legalizata cu mentionarea datei la care a ramas definitiva si irevocabila hotararea. In functie de data precizata pe hotarare veti cunoaste cu exactitate acest detaliu.
Exista situatii cand cele 10 zile pentru recurs curg de la pronuntare si situatii cand acestea curg de la comunicare.
Va multumesc foarte mult pt amabilitate si pt raspuns dar am uitat sa precizez ca hotararea judecatoreasca sa pronuntat in sedinta publica 05.10.2010 cu drept de recurs in 10 zile, deci in cazul meu knd ar trebui sa ma prezint la examen dupa data 5.10.2011 sau dupa data de 15.10.2011.inca o data mii de multumiri!
Dvs , nu ati inteles cum se face calculul.
Este vorba despre 1 an de zile socotit de la data cand a ramas definitiva sentinta penala de condamnare , deci in functie de mentiune instantei cu privire la data ramanerii definitive ,scrisa cu ocazia legalizarii ,aflati exact aceasta data si nu aditionanbd 10 zile la data la care s-a pronuntat sentinta.
Citit cu atentie cele aratate mai sus pentru a va lamuri asupra acestui aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere anulat lucian-neculai lucian-neculai redobandirea permisului de conducere anulat in urma hotararii judecatoresti ramasa irevocabila si definitiva se poate efectua dupa un an .Eu am eliberat ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna urmatoarea solutie, data in recurs: bogdan-b bogdan-b \"Admite recursul penal formulat de inculpat, casează şi modifică hotărârea atacată în sensul că majorează cuantumul cheltuielilor de transport de la ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand pot redobandi dreptul de a conduce? mar17 mar17 Mi-a fost anulat permisul pentru alcool.Am avut proces in 15.06.2011.Sentinta a fost de 1 an si 2 luni cu suspendare. Cand pot sa imi recuperez permisul ... (vezi toată discuția)