avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA NEPREZENTARE JUDECATORIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA NEPREZENTARE JUDECATORIE

Buna ziua,

Fosta mea sotie m-a dat in judecata pt marirea pensiei alimentare, insa nici unul dintre noi nu s-a prezentat la cele 2 infatisari care au fost la tribunal. Am primit o instiintare ca se va anunta autoritatea tutelara. Stie cineva ce urmeaza sa se intample?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 14 Septembrie 2008
Daca v-a dat ea in judecata,ar fi trebuit sa se prezinte cel putin ea, sau reprezentata de un avocat.
Probabil nu o intereseaza asa de mult incat sa fi fost prezenta.Se gandeste ca oricum se rezolva.
Probabil instanta a considerat ca nu intereseaza pe nimeni de acest copil/ii si a considerat ca trebuie sa aiba in vedere eventuala decadere din drepturi a ambilor parinti.
Sfatul nostru este sa mergeti la autoritatea tutelera din zona dumneavoastra si sa discutati cu ei situatia.Asta daca va intereseaza de copil. Daca nu, stati linistit ca nu va inchide.#-o.
Prezentativa si la urmatorul termen de judecata.
Din pacate, exista situatii in care nici unul din parinti nu mai este interesat in copil, ci unul este interesat doar sa primeasca bani de la celalalt si celalalt sa nu-i dea bani celuilalt.
Credem ca nu e si cazul dumneavoastra !
Autoritatea tutelara nu prea are ce sa caute intr-un dosar de marire a pensiei alimentare, astfel ca eurolex are dreptate, probabil sunteti in situatia sa fiti decazuti si dvs si mama din drepturi. Mergeti la urmatorul termen si motivati ca nu v-ati putut prezenta dintr-un motiv sau altul, pentru a evita situatii mai tragice pe viitor.
Spuneti ca autoritatea tutelara nu are ce sa caute intr-un proces de marire de pensie, si totusi instanta asa a hotarat. Sa fim decazuti din drepturi doar pt ca nu ne-am prezentat la proces nu cred ca este posibil, ba mai mult in citatia care imi era adresata pt a ma prezenta la proces, scria ca se va judeca si in lipsa mea, eu nefiind obligat sa ma prezint. Probabil li se pare oarecum ciudat faptul ca ea nu s-a prezentat la proces la cele 2 infatisari, ea fiind cea care solicita marirea pensiei alim. pt minor, ea fiind tutorele legal. Un alt termen nu mai exista, pentru a ma prezenta. In concluzie credeti ca trebuie sa nu fac nimic? Va multumesc!
Sunt doua variante:
1. Dosarul se va solutiona si in lipsa partilor, numai in cazul ca reclamanta a cerut judecarea in lipsa si veti primi acasa hotararea de majorare a pensiei.
2. Dosarul ar putea fi suspendat de instanta din cauza neprezentarii si nesustinerii cauzei de catre reclamanta .

Av Anghelus Ion Gabriel
Chiar asa sa fie decazut din drepturi un parinte care nu se prezinta la un proces de marire a pensiei alimentare ???
Decaderea din drepturile parintesti conform Art. 109 din Codul Familiei poate aparea doar in urmatoarele cazuri: “Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor parintesti, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania.”
In aceste cazuri, instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
In acelasi timp, decaderea din drepturile parintesti nu il scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacadere din drepturi maryapopescu maryapopescu buna ziua, am un copil de 3 luni,nu sunt casatorita, dar cind am nascut am cazut de comun accord sa trecem fetita pe numele ambiilor parinti. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)