avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma

Am facut plangere la Posta Romana si au venit doi domni sa constate cele intamplate. Au vazut ca intr-adevar postasul imi deschide corespondenta, pentru plicurile recomandate semneaza tot postasul si de asemenea continutul plicurilor era xeroxat si dat la alti sa il citeasca. Cei de la Posta Romana au trimis la cateva zile prin posta un act in care mi se explica ca cele semnalate de mine erau adevarate si ca cei implicati au fost sanctionati. Cum am aflat acum sanctiunea consta in retragerea din salariu a 10%. Mie mi se pare foarte putin si as vrea sa urmez calea legala sa vad ce pot face pentru ca postasul continua cu deschiderea plicurilor si mai nou mai si dispar plicuri care ar fi trebuit sa ajunga. As vrea sa stiu ce legi sunt de partea mea pentru a putea continua sau nu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 18:16, 11 Septembrie 2008
Postasului i se aplica legea penala , intrucat el savarseste infractiune de violare a secretului corespondentei.
Astfel , acesta savarseste respectiva infractiune cand sustrage, distruge sau retine fara drept corespondentza altuia ,precum si atunci cand divulga continutul acesteia , chiar cand este trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala.
Subzista aceeasi infractiune si in cazul in care divulga altora continutul respectivei corespondentze.
Puteti sesiza organele politiei judiciare cu o plangere penala prelabila , in termen de 2 luni de la data cand ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.
Ulterior , puteti retrage aceasta sesizare ,chiar in apel sau recurs , pana la ramanerea definitiva a hotararii , fiind inlaturata raspunderea penala.
Va trebui sa probati cele afirmate de dvs , astfel incat declaratia dvs sa fie completata cu alte mijloace de proba, martori , inscrisuri, etc.
Puteti apela la un avocat pentru indrumari in acest sens .Nu-l lasati sa scape , corespendetzele pot cuprinde informatii de mare insemnatate , aveti dreptul la repararea prejudiciului efectiv cauzat.
Succes :stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In primul rand, d-voastra nu puteti face nimic in ceea ce priveste asprimea sanctiunii disciplinare pe care postasul a primit-o. In schimb, puteti face un denunt la politie pentru postas.
N-am mai auzit de postasi curiosi de corespondenta firmelor, dar in cazul dvs dovezile sunt certe si suficiente ca sa sesizati organele penale. Probarea si recuperarea prejudiciului efectiv produs sunt ambele dificile, dar chiar daca obtineti doar o condamnare la amenda penala, veti contribui la sanctionarea unei conduite gresite. Veti pune in garda pe orice viitori potentiali atentatori la secretul corespondentei dvs. La plangere sa anexati corespondenta purtata cu Posta Romana.

Referitor la recuperarea prejudiciului, sa adaug ceva: puteti chema in judecata pe latura civila si Posta Romana, ca parte responsabila civilmente, deoarece infractiunea si prejudiciul suferit de dvs au fost posibile datorita calitatii de angajat al Postei si a fost savarsita in timpul si in legatura cu serviciul.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Diana Persa, Avocat
Va doresc succes in demersul dumneavoastra, dar din pacate nu cred ca cei de la posta va vor facilita accesul la probe pentru a obtine mai mult decat sa-l sanctioneze ei.
:oops: Data post: Miercuri, 10 Septembrie 2008, 13:42
Subiect: RE: Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma

Depuneti la parchet plangerea penala pentru infractiunea de violare a secretului corespondentei , redactata de un avocat la care sa aveti atasate inscrisurile si corespondenta purtata Posta Romana care constata ( abaterea) fapta mai precis si care deja a sanctionat postasul salariat vinovat (chiar cu sanctinea aia blanda) invocand si raspunderea acesteia deoarece pe latura civila raspunde inclusiv Posta Romana, ca parte responsabila civilmente, deoarece nu este o gluma ci este vorba de o infractiune grava iar prejudiciul moral si material suferit de dvs au fost posibile datorita neglijentei conducerii Postei fata de un angajat al Postei infractiune care a fost savarsita in timpul si in legatura cu serviciul de un salariat al acesteia.

Av Anghelus Ion Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura falsa lilicrin lilicrin As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme ... (vezi toată discuția)
Protectia dreptului la viata privata.daune morale. ContSters74561 ContSters74561 Avem trei categorii de infractiuni care aduc atingere vietii private: - cele prin care se violeaza intimitatea(violarea de domiciliu, violarea secretului ... (vezi toată discuția)