avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neasigurat in perioada de preaviz?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neasigurat in perioada de preaviz?

Buna ziua,
Am incercat sa iau o reteta gratuita, dar s-a introdus un nou sistem in farmacii si apar ca neasigurat. Eu am fost in concediu de cresterea copilului pana la jumatatea lui septembrie dupa care am intrat in preaviz. Mai sunt asigurata? Ce ar trebui sa fac sa clarific situatia? Orice sfat este apreciat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 1 Octombrie 2011
1. In perioada de CCC ati fost asigurata conform OUG 111/2010, fara sa platiti contributia (ea era platita de Casa de Asigurari de Sanatate).
2. Dupa terminarea CCC s-a reactivat contractul individual de munca (CIM), ati primit preaviz si in aceasta perioada sunteti salariata cu drepturi depline: mergeti la serviciu, sunteti platita, vi se retin contributiile la pensie, sanatate si somaj.
3. - Mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cu decizia emisa de angajator prin care a incetat suspendarea CIM si ati reluat activitatea in baza aceluiasi CIM si veti primi adeverinta de asigurat.
- In evidentele CJAS, ca asigurat, veti aparea dupa 25 octombrie cand se vor depune declaratiile lunare nominale de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere casa de asigurari de sanatate gresita ancadantes ancadantes Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti si sunt asigurata ca si salariat la CASMB, dintotdeauna, lucru ce se poate dovedi prin declaratiile depuse de angajator si ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)
Asigurat fara c.i.m. BRANDY_B BRANDY_B Cum pot fi asigurata daca nu am contract individula de munca,somaj sau p.f? (vezi toată discuția)