avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Viitorul meu este negru: lipsa de procedura este cauza!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Viitorul meu este negru: lipsa de procedura este cauza!


va salut pe toti !

sunt intr-un stres de neimaginat : sotul meu, cetatean strain membru e.u., cu care sunt din luna martie a.c. in proces de divort in romania ( locul oficializarii casatoriei )
nu-si primeste / ridica posta din romania !

= lipsa de procedura = intinderea procesului la nesfarsit :-(((((((

intrebarea mea catre voi aceia care aveti o idee profesionista despre acest caz este :

acest proces nesfarsit ar putea avea un sfarsit atata timp cat inca mai sunt tanara si intr-o stare de sanatate psihica si fizica buna ?
sau ar trebui sa-mi iau gandul de la o sentinta pozitiva ?

va multumesc anticipat tuturor pt posibilul ajutor mental
:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje cu litere mari, parca ati tipa la noi... Aici folosim puterea argumentului si nu a marimii literelor.
In plus, mesajele mai lungi de acest gen sunt obositoare de urmarit. Puteti sa consultati in acest sens si Regulamentul de postare, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ati incalcat punctul 1.2 din acest regulament care spune:"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Citarea prin publicitate!=D>
Potr.art.95(2) din C.pr.civ. aceasta se face afisandu-se citatia la usa instantei si prin publicarea in Monitorul Of.al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, daca presedintele completului apreciaza ca se impune o asemenea masura.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in M.Of. sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
Este bine sa faceti dovada ca sotul dvs. locuieste la adresa indicata in cererea de chemare in judecata(o adeverinta de la Asoc.propr., de ex.)
Nu va ganditi ca veti ramane "legata" de acel act de casatorie pentru o lipsa de procedura.
Toate au o rezolvare!
Stimata doamna,
in primul rand va rugam sa nu mai scrieti mesajele cu majuscule, este impotriva regulamentului acestui site si apoi sa-l citam pe unul din colegii nostri,"parca ne certati"
Suntem aici sa va ajutam.
Stati linistita, orice proces isi are o finalitate.Procedura de citare este cea amintita de colega noastra,dar daca nu aveti rabdare s-ar putea ca viitorul sot sa nu va mai ia de sotie.De ce? Pentru ca nu veti mai fi intreaga la cap.
Vorbind serios, nu merita sa va agitati asa de tare.Angajati un avocat, platiti-l corespunzator si va rezolva.
Va dorim succes !
va multumesc stimata doamna,

presedintele completului de jud. a apreciat la ultimul termen ca :
´´ nu este nevoie sa faceti acest lucru, ne vom ocupa noi de aceasta parte a procedurii ´´.........

eu sunt inca in asteptarea raspunsului autoritatilor straine, cu privire la recunoasterea domiciliului oficial al sotului, pe care sper sa il pot depune in termen util..........

dat fiindul faptul ca autoritatile nu au semnatura de primire a postei de catre sot, se acorda la fiecare termen ´´ lipsa de procedura ´´, ceea ce pt mine inseamna timp si bani aruncati pe fereastra deschisa ( studiez in strainatate, avand domiciliul in romania )

mai concret, reformuland intrebarea : exista cumva vreun termen dat pt aceste amanari si taraganari ( lipsa de procedura ), sau vreo lege, in care se specifica pe ce perioada de timp se poate intinde un proces de divort pe aceasta baza....
este la mana presedintelui decizia de executare ?
sau este un proces fara sfarsit ?
Ar fi fost mai simplu daca ati fi angajat un avocat inainte de proces.Nici acum nu este timpul pierdut.
Daca nu locuieste in Romania, in mod normal ar trebui citat la adresa sa din strainatate.
Apoi ar putea fi vorba de citarea prin mica publicitate.

avocat Claudiu Lascoschi
d-le avocat Claudiu Lascoschi, bineinteles ca sotul a fost citat in strainatate, de catre completul de jud. dar el nu-si ridica instiintarea de divort de la posta .............

deci ma ajuta cu ceva daca fac eu citarea in presa straina ?

Alte discuții în legătură

Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)