avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema granituire

Buna seara,

As dori un raspuns avizat intr-o problema personala, anume daca este posibila granituirea unui teren intre mine ca proprietar iesit din indiviziune si alt proprietar aflat in indiviziune. Acesta m-a actionat in instanta cerand granituirea terenului sau, in baza unui contract de vanzare - cumparare. Mentionez ca in momentul procesului de indiviziune intentat de mine, reclamantul nu era vecin, motiv pentru care nu a luat parte la acel proces. Oricum, din dizpozitivul sentintei reiese ca doar eu am iesit din indiviziune, iar ceilalti coproprietari raman in continuare in indiviziune.
In aceste conditii va intreb, este posibila granituirea? Nu ar trebui intai ca vecinul sa iasa din indiviziune si apoi sa ceara granituire?

Va multumesc anticipat si astept parerile Dvs.
O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 19:03, 1 Octombrie 2011
nu.. el cere doar cu dvs granituirea... pe de alta parte, actiunea lui este inadmisibila daca nu este facuta si de ceilalti ce sunt cu el in indiviziune
Asa ma gandeam si eu, dar aveam nevoie de o confirmare.

Multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare indiviziune TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, In anul 2006 am cumparat un teren agricol, prin act de vanzare cumparare, pe care l-am intabulat cu titlu de vanzare cumparare, facandu-i si o ... (vezi toată discuția)
Ajutor granituire va rog TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, In anul 2008 am cumparat un teren agricol prin vanzare cumparare, in cota de 1245 mp din 6887 mp. Am realizat un plan de amplasament si ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)